07:10 04.03.2021

Палата представників США скасувала голосування в четвер через погрози Капітолію

2 хв читати
Палата представників США скасувала голосування в четвер через погрози Капітолію

Палата представників США скасувала голосування, заплановане на четвер, через інформацію про підготовлювані загрози Капітолію, повідомляє The Hill.

Демократи спочатку мали намір провести в четвер голосування за законом Джорджа Флойда щодо правосуддя в поліцейській діяльності 2021 року, але змінили розклад через загрозу власній безпеці.

"Існує зростаюча стурбованість з приводу загроз Капітолію і демократичним законодавцям, зокрема, завтра", - цитує видання одного демократичного законодавця.

Минулого тижня Йогананда Піттман, виконувач обов'язки начальника поліції Капітолію, попередила законодавців, що деякі групи протестувальників, які брали участь у заворушеннях 6 січня, мають намір знову напасти на Капітолій.

Раніше поліція Капітолію повідомила про посилення заходів безпеки навколо будівлі Конгресу через наявні дані про можливий напад прихильників теорії змови QAnon, які вважають, що екс-президент США Дональд Трамп якимось чином може повернутися до влади 4 березня. Саме цього дня проходили інавгурації президентів в США до 1933 року.

Багато республіканців обвинуватили демократів у підтримці непотрібних запобіжних заходів проти неіснуючої загрози. Вони вважають, що таким чином демократи хочуть зобразити прихильників Трампа як надзвичайно жорстоких.

Водночас, деякі республіканці вірять у реальність такої загрози.

Так, республіканець Майк Маккол (штат Техас) закликав Трампа запобігти будь-якому потенційному насильству і звернутися до своїх прихильників із проханням триматися подалі від Капітолію в четвер.

"Я думаю, що президент Трамп несе відповідальність за те, щоб сказати їм, щоб вони відступили. Ця загроза правдоподібна, вона реальна", - заявив він.

6 січня прихильники Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. За кілька годин перед цими подіями Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на виборах. На його думку, Джо Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Також він закликав прихильників не припиняти боротьбу і донести до конгресменів своє обурення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА