09:40 04.03.2021

Інтерес людей до переїзду за кордон заради роботи знизився, найпривабливішою стала Канада - дослідження

2 хв читати
Інтерес людей до переїзду за кордон заради роботи знизився, найпривабливішою стала Канада - дослідження

Канада стала найпривабливішою країною для трудових мігрантів, обійшовши США, свідчать результати спільного дослідження BCG і The Network, що ґрунтуються на даних за 2020 рік.

Згідно з даними дослідження, пандемія COVID-19 серйозно вплинула на ставлення людей до роботи за кордоном. Загалом зацікавленість людей у переїзді заради роботи знизилася, їх почали приваблювати країни, які змогли краще за інших протистояти коронавірусу.

За результатами опитування 209 тис. учасників з 190 країн, проведеного BCG і The Network за участю hh.ru у Росії та кількох країнах СНД, лише близько 50% респондентів готові переїхати до іншої країни заради роботи. Це менше за показники 2014-го і 2018 років, коли проводилися попередні дослідження, що становили 64% і 57% відповідно.

Отже, респонденти практично з усіх країн продемонстрували меншу готовність емігрувати заради роботи.

"Обмежувальна політика у сфері трудової імміграції вже ослабила тенденцію до мобільності, - зазначив старший партнер BCG і один з авторів звіту Райнер Штрак. - Пандемія COVID-19 додала нову змінну, змусивши людей обережніше ставитися до міжнародної релокації. А з розвитком дистанційного формату багато хто відчув, що зможе розвивати кар'єру віртуально, без необхідності переїжджати".

Майже в усіх країнах, яким вдалося переміститися вище в першій десятці найпопулярніших місць роботи, виявлено порівняно невелику кількість заражень коронавірусом. До них належать Канада, Австралія (третє місце серед найпопулярніших напрямків еміграції заради роботи) і Японія (шосте місце). Окрім цього, дві країни з Азійсько-Тихоокеанського регіону, які отримали схвалення світової спільноти за успіхи у сфері охорони здоров'я, - Сінгапур і Нова Зеландія - уперше опинилися в рейтингу.

Занепокоєння щодо боротьби з коронавірусом у Європі призвело до зниження популярності багатьох напрямків еміграції заради роботи. Так, і Німеччина, і Франція опустилися на два рядки в рейтингу BCG і The Network, а Італія і Іспанія випали з першої десятки.

Тоді як дедалі менше респондентів готові емігрувати в іншу країну, вони з ентузіазмом ставляться до роботи на зарубіжну компанію, залишаючись на батьківщині. 57% учасників опитування заявили про переваги дистанційної зайнятості в іноземній компанії, і серед цих респондентів США опинилися на першому місці, відтіснивши Канаду.

Загалом фахівці з індустрії ІТ і цифрових технологій особливо відкриті для віртуального найму: 71% респондентів із досвідом роботи в цифровій сфері або аналітики заявили, що готові працювати в компанії, яка не має фізичної присутності в їхній країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА