11:02 04.03.2021

Правоохоронці повернули в держвласність незаконно відчужені гуртожитки Національного авіаційного університету

1 хв читати
Правоохоронці повернули в держвласність незаконно відчужені гуртожитки Національного авіаційного університету

Київські правоохоронці повернули в державну власність незаконно відчужені гуртожитки Національного авіаційного університету, які за підробними документами вибули у власність комерційної структури в 2016 році.

"Встановлено, що у 2016 році на підставі низки підроблених документів незаконно вибули у власність комерційної структури приміщення двох гуртожитків на вул. Вітряні Гори у місті Києві площею понад 2 тис. кв. м вартістю понад 24 млн грн, які перебували на балансі Національного авіаційного університету", - повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора в четвер.

Зазначається, що у зв'язку з цим ще в грудні 2016 року Київська місцева прокуратура №7 звернулася з позовом до суду про повернення гуртожитків державі. Подільський районний суд міста Києва в 2017 році й апеляційний суд міста Києва у 2018 році в задоволенні позову прокурора відмовив.

"Не погоджуючись із зазначеними судовими рішеннями, прокуратура оскаржила їх у Верховному Суді. Суд касаційної інстанції, підтримавши позицію прокуратури, скасував рішення апеляційного суду міста Києва і направив справу на повторний розгляд до суду апеляційної інстанції", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що постановою Київського апеляційного суду позов прокурора задоволено.

"Зазначені об'єкти нерухомості повернуто в державну власність на користь Міністерства освіти і науки України", - резюмують правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА