12:23 04.03.2021

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" оприлюднив 300 тисяч нових документів ХХ століття

2 хв читати
Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" оприлюднив 300 тисяч нових документів ХХ століття

Меморіальний центр Голокосту (МЦГ) "Бабин Яр" оприлюднив 300 тисяч нових документів із ХХ століття, збільшивши загальну кількість наявних у цифровому архіві МЦГ документів до понад 800 тисяч, серед яких - електронні копії архівних документів періоду нацистської окупації Києва 1941-1943 років, актові книги загсів, довідкові картотеки, фонди районних управ та інші документи, що стосуються трагічних подій у Бабиному Яру.

Як повідомляє прес-служба МЦГ "Бабин Яр" у четвер, від початку 2021 року фахівці проекту "Імена" Меморіального центру в співпраці з Державним архівом Київської області оцифрували 38 тисяч документів з фонду Р-2359.

"Це документи з Шевченківської районної управи Києва, які містять різні списки жителів міста 1941-1943 років: викладачів, лікарів, дітей різного віку. Також до онлайн-архіву було додано велику трудову картотеку жителів Києва періоду окупації (126 тисяч документів) і актові книги загсів за 1919-1936 роки", - повідомляють у МЦГ.

Там зазначають, що триває робота з оцифровування документів з історії Голокосту та нацистської окупації в Центральному державному архіві найвищих органів влади й управління України в Києві.

"Документи, які ми знаходимо й оцифровуємо, можуть допомогти людям дізнатися про своє коріння, провести генеалогічне дослідження. Інформація, що міститься в них, є основною для дослідницької роботи з верифікації та пошуку імен жертв Бабиного Яру, а також із відновленню складу населення Києва до війни та в післявоєнний період", - наголосила директор архіву і проекту "Імена" МЦГ "Бабин Яр" Ганна Фурман.

За її словами, Меморіальний центр Голокосту розпочав регіональні дослідження з відновлення імен жертв Голокосту в Одесі та на півдні України. Списки жертв, загиблих у період Голокосту в цих місцях, отримані в результаті досліджень, будуть доступні в рамках проекту "Імена" на онлайн-платформі Меморіального центру протягом кількох місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА