12:34 04.03.2021

У РНБО України підготували проект Стратегії кібербезпеки

2 хв читати
У РНБО України підготували проект Стратегії кібербезпеки

Робоча група при Національному координаційному центрі кібербезпеки Ради національної безпеки і оборони України схвалила проект Стратегії кібербезпеки України на 2021-2025 роки.

Як повідомляє апарат РНБО, основою для розробки документа стала Стратегія національної безпеки України, затверджена указом президента України від 14 вересня 2020 року №392. Також було вивчено концептуальні положення стратегій із кібербезпеки країн ЄС, США, Японії, низку соціологічних опитувань й емпіричних досліджень, які було проведено наприкінці минулого і на початку 2021 року.

"Метою Стратегії кібербезпеки України на 2021–2025 роки визначено створення умов для безпечного функціонування кіберпростору, його використання в інтересах особи, суспільства, держави. Документ ґрунтується на засадах стримування, кіберстійкості та взаємодії. Координатором реалізації Стратегії є Національний координаційний центр кібербезпеки", - йдеться в повідомленні.

Так, робоча група визначила концептуальні підходи до подальшого розвитку національної системи кібербезпеки, які базуються на аналізі цифрового середовища, глобальних трендів середовища з кібербезпеки (з одночасним урахуванням особливостей України), захисту національних інтересів України; перманентності заходів щодо вдосконалення законодавства у сфері кібербезпеки; запровадженні механізмів державно-приватного партнерства у сфері кібербезпеки; проактивному підході, що передбачає вжиття превентивних заходів тощо.

Зазначається, що проект Стратегії структурно має дев'ять розділів.

Передбачається, що в перший рік дії Стратегії буде невідкладно розроблено індикатори оцінки стану кібербезпеки і кіберзахисту; проведено огляд стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформаційних ресурсів та інформації, впроваджено механізми проведення оглядів стану національної системи кібербезпеки.

"Запрошуємо громадськість до обговорення проекту Стратегії кібербезпеки. Електронна адреса для надсилання пропозицій: [email protected]", - додали в РНБО.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА