13:08 04.03.2021

В ОБСЄ очікують відновлення постачань гуманітарних вантажів до ОРДО

2 хв читати
В ОБСЄ очікують відновлення постачань гуманітарних вантажів до ОРДО

Спеціальний представник глави ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Гайді Грау висловила сподівання на якнайшвидше відновлення постачань гуманітарних вантажів міжнародних організацій на тимчасово окуповані території Донецької області України.

"Я сподіваюся, що незабаром буде відновлено можливість прямої доставки гуманітарних вантажів і в окремі райони Донецької області України", - повідомляється в заяві Грау після чергових зустрічей ТКГ і її робочих груп у форматі відеоконференції.

Вона нагадала, що "в понеділок конвой із гуманітарною допомогою, призначеною для окремих районів Луганської області України, вперше перетнув лінію зіткнення через КПВВ "Щастя", що є обнадійливим кроком і хорошою новиною для цивільного населення".

Як повідомила Грау за підсумками засідання ТКГ, "прихильність режиму припинення вогню в зоні конфлікту й додатковим заходам щодо його посилення загалом зберігається. При цьому середня кількість порушень режиму припинення вогню минулого тижня, згідно з даними СММ, була вдесятеро нижча, ніж у лютому 2020 року. Але для досягнення повної тиші потрібна велика політична воля сторін".

Вона додала, що учасники робочої групи з безпеки також обговорювали умови та порядок функціонування координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню. Було наголошено на необхідності повідомлення про дисциплінарні заходи, застосовані за його порушення, підтверджені СММ.

У центрі уваги політичної робочої групи були питання, пов'язані з виконанням доручення ТКГ з розробки проекту "Плану дій" у повній відповідності до Мінських угод.

Учасники гуманітарної робочої групи обговорювали питання, що потребують вирішення для одночасного відкриття і повноцінного функціонування нових КПВВ поблизу населених пунктів Золоте і Щастя Луганської області. Також порушувалася тема взаємного звільнення і обміну утримуваними особами.

Учасники економічної робочої групи обговорювали питання водопостачання через лінію зіткнення в окремих районах Донецької та Луганської областей України.

Крім того, сторони обговорили можливість створення міжнародної групи експертів для незалежної оцінки становища в затоплених шахтах у зоні конфлікту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА