13:30 04.03.2021

НАБУ і САП відкрили матеріали справи про отримання хабара нардепом Юрченком

2 хв читати
НАБУ і САП відкрили матеріали справи про отримання хабара нардепом Юрченком

 Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили народному депутату і його посереднику про відкриття для ознайомлення матеріалів справи щодо отримання неправомірної вигоди.

"За дорученням прокурорів САП детективами НАБУ у справі щодо отримання народним депутатом України - членом комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг через свого помічника неправомірної вигоди повідомлено підозрюваних та їхніх захисників про те, що зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акту", - повідомляє прес-служба САП на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, 10 вересня НАБУ повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 (пособництво, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Також до генерального прокурора було направлено проект підозри стосовно дій нардепа.

Так, у межах досудового розслідування встановлено, що народний депутат у завуальованій формі попросив надати йому через посередника - його помічника неправомірну вигоду в сумі $13 тис. за внесення пропозицій до законопроекту і в подальшому $200 тис. для підкупу народних депутатів-членів комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передання та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів.

15 вересня 2020 повідомлено про підозру помічнику народного депутата за ч.5 ст.27 ч.4 ст.368 КК України.

17 вересня за дорученням генерального прокурора повідомлено про підозру нардепу України - члену комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Дії депутата кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368 та ч.4 ст.27 ч.4 ст.369 КК України.

У Бюро повідомили, що в рамках розслідування зібрано докази для повідомлення про підозру нардепу в скоєнні злочинів, передбачених ст.368 КК і ч.4 ст.27, ч.4 ст.369 КК України.

21 вересня ВАКС обрав для Юрченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 3 млн грн.

25 вересня за Юрченка внесли необхідну суму, повідомили у Вищому антикорупційному суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА