19:11 04.03.2021

Прем'єр обіцяв подумати над питанням затвердження члена НКРЕКП за результатами конкурсу - Вітренко

2 хв читати
Прем'єр обіцяв подумати над питанням затвердження члена НКРЕКП за результатами конкурсу - Вітренко

Глава Міністерства енергетики Юрій Вітренко допускає, що уряд може ухвалити чергове рішення з питання затвердження членом НКРЕКП одного з двох кандидатів, обраних у результаті конкурсу, але відхилених Кабміном.

"Спочатку від прем'єр-міністра я отримав відповідь, що уряд більше не повертатиметься до цього питання, оскільки він вже ухвалив рішення жодну з двох кандидатур не підтримувати. Але пізніше на одній із нарад прем'єр сказав, що обіцяє ще подумати над цим питанням", - сказав Вітренко на засіданні комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг у четвер.

При цьому глава Міненерго зазначив, що він сам зустрічався з обома кандидатами (Руслан Машляківський, екс-член НКРЕКП, і Костянтин Ущаповський, екс-голова ДП "НЕК "Укренерго" - ЕР), не має до них жодних зауважень і звертався до уряду з проханням вибрати одного з двох.

За словами голови енергокомітету ВР Андрія Геруса, обидва обрані комісією кандидати є рівновіддаленими, але ситуація, коли Кабмін не завершив конкурс, ставить під загрозу нові конкурси, наступний із яких необхідно оголошувати вже найближчим часом через настання терміну ротації чергового члена НКРЕКП.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України протокольним рішенням засідання від 28 жовтня 2020 року відхилив пропозицію конкурсної комісії з добору членів НКРЕКП щодо кандидатів на цю посаду Руслана Машляківського та Костянтина Ущаповського.

Щодо цього секретар конкурсної комісії з добору членів НКРЕКП Світлана Голікова висловила стурбованість правовими наслідками такого рішення, зазначивши, що законом про НКРЕКП така ситуація не передбачена.

1 липня 2020 року президент України Володимир Зеленський затвердив схему ротації членів НКРЕКП до 2025 року. Згідно з указом №258, першою (до 1 липня 2020 року) ротація застосовується до члена комісії Олени Антонової, яка тепер у суді оскаржує своє звільнення. За нею йде ротація Оксани Кривенко (до 1 липня 2021 року), далі - Олексія Магди (до 1 липня 2023 року), потім Ольги Бабій і Дмитра Коваленка (до 1 липня 2024 року), а після Руслана Кайдаша та Валерія Тарасюка (до 1 липня 2025 року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА