20:12 04.03.2021

Зеленський затвердив положення про Конгрес місцевих і регіональних влад

2 хв читати
Зеленський затвердив положення про Конгрес місцевих і регіональних влад

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №89/2021 "Про затвердження Положення про Конгрес місцевих і регіональних влад при президенті України", повідомляється на сайті глави держави в четвер.

Згідно з положенням, Конгрес складається з голови, президії, і двох палат: Палати місцевих влад і Палати регіонів. До Палати місцевої влади входять голови районних рад, міські, селищні, сільські голови, голови районних держадміністрацій, члени делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, що входять до складу Палати місцевих влад названого Конгресу. До Палати регіонів входять голови обласних рад та голови обласних держадміністрацій, члени делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, що входять до складу Палати регіонів названого Конгресу. Засідання палат проводяться не рідше одного разу на квартал.

Головою Конгресу є президент України, який здійснює загальне керівництво його діяльністю, він визначає порядок роботи і головує на засіданнях Конгресу. Також до складу Конгресу входять керівники Верховної Ради і Кабінету міністрів, керівництво Офісу президента, секретар Ради національної безпеки і оборони України, міністри, представники обласних і районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, члени делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад ради Європи.

Конгрес збирається на засідання у разі необхідності, але не рідше одного разу на рік. Рішення приймаються більшістю голосів присутніх на засіданні членів Конгресу.

Згідно з документом, Конгрес є консультативно-дорадчим органом, серед основних завдань якого, зокрема, сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодження ефективної взаємодії державних органів. Конгрес братиме участь у виробленні державної регіональної політики.

Завданнями Конгресу також є вивчення реалізації на місцевому та регіональному рівнях Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, підготовка пропозицій щодо підвищення ефективності виконання цієї Угоди і впровадження європейських стандартів у сфері місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, Зеленський заявив про створення Конгресу місцевих і регіональних влад при президенті, який дозволить поліпшити відносини між місцевою владою і офіційним Києвом, 25 лютого. За його словами, Конгрес повинен стати майданчиком для діалогу і пошуку важливих державних рішень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА