20:37 04.03.2021

Кропивницький апеляційний суд скасував рішення про спецконфіскацію Одеського НПЗ

1 хв читати
Кропивницький апеляційний суд скасував рішення про спецконфіскацію Одеського НПЗ

Кропивницький апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції щодо спецконфіскації Одеського нафтопереробного заводу (НПЗ), повідомила народний депутат від партії "Європейська солідарність" Софія Федина.

"Кропивницький апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції щодо спецконфіскації Одеського нафтопереробного заводу в С.Курченка - гаманця Януковича. Тобто передав завод назад Курченку", - написала Федина в Twitter у четвер.

Інших подробиць депутат не повідомила.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року Суворовський райсуд Одеси ухвалив рішення про спеціальну конфіскацію цілісних майнових комплексів (ЦМК) Одеського НПЗ і "Енергія і Газ України", що належать групі "СЄПЕК" Сергія Курченка.

Російська компанія "ЛУКОЙЛ" придбала два пакети акцій ВАТ "Одеський НПЗ" по 25,95% на некомерційних конкурсах у 1999 році за 27,27 млн грн, потім збільшила свою частку до 97%.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК "ЛУКОЙЛ" купила група "СЄПЕК" Курченка, якого розшукують українські правоохоронці. Пізніше повідомлялося про передачу "СЄПЕК" підприємства як застави ВАТ "Банк ВТБ" (РФ).

У травні 2018 року колишнього генерального директора ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу в рамках розслідування незаконних операцій з нафтопродуктами (так звана схема Курченка).

У прокуратурі Одеської області повідомили, що через злочинні операції з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 3 млрд грн загальнообов'язкових платежів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА