21:04 04.03.2021

Рада суддів України вирішила перенести місце проведення з'їзду

2 хв читати
Рада суддів України вирішила перенести місце проведення з'їзду

Місце проведення чергового з'їзду суддів було перенесено у зв'язку із загрозою посилення радикальних настроїв і можливих спроб блокувати роботу з'їзду. Відповідне рішення ухвалено на засіданні Ради суддів України в четвер, повідомляє прес-служба ради.

"XVIII черговий з'їзд суддів України мав відбутися у березні 2020 року. Проте з метою мінімізації ризиків поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, його було перенесено на невизначений термін. З урахуванням вищевикладеного, місцем проведення XVIII чергового з'їзду суддів України було визначено Міжнародний центр культури та мистецтв Федерації профспілок України (м. Київ, алея Небесної сотні, 1), концертна зала якого здатна розмістити понад 2000 осіб", - йдеться в повідомленні в соцмережі Facebook.

Обране місце проведення з'їзду викликало невдоволення з боку низки громадських організацій, які, заявляють у раді, "виступили із закликами зірвати проведення з'їзду, блокувати його роботу, аж до застосування фізичного насильства проти учасників зібрання" у зв'язку з тим, що поряд із місцем проведення, колишнім "Жовтневим палацом", загинули Герої Небесної сотні.

"Ми з великою повагою ставимося до жертовності невинно вбитих борців за українську державність, розділяємо горе їхніх рідних, ніколи не дозволимо собі глумитися над їхньою пам'яттю. Але ми не можемо погодитись із тим, щоб демократичні цінності, за які віддали своє життя Герої Революції гідності, були сплюндровані радикально налаштованими силами, які погрожують закидати "коктейлями Молотова" делегатів з'їзду суддів України", - заявили в раді.

"З огляду на те, що правоохоронні органи заявляють про посилення радикальних настроїв напередодні з'їзду, можна припустити, що замовники дестабілізації зацікавлені в реалізації найгіршого сценарію, у підсумку якого - ліквідація незалежності суддів і повна зупинка правосуддя аж до ліквідації судової влади як такої. Ми не можемо цього допустити, як і не можемо допустити того, щоб окремі сили використовували пам'ять загиблих у досить сумнівних цілях, а тому Рада суддів України ухвалила рішення змінити місце проведення XVIII чергового з'їзду суддів України", - йдеться в повідомленні.

Рада суддів також закликала лідерів держави докласти максимум зусиль для гарантування безпеки з'їзду, і звернулася до міжнародних партнерів із проханням звернути увагу на штучне загострення ситуації навколо судової влади в Україні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА