14:38 05.03.2021

До КС надійшло подання нардепів щодо скасування рішення ВР про призначення Шкарлета главою Міносвіти

2 хв читати
До КС надійшло подання нардепів щодо скасування рішення ВР про призначення Шкарлета главою Міносвіти

Подання про скасування рішення Верховної Ради щодо призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки з огляду на неперсональне голосування парламентаріями надійшло до Конституційного Суду України (КС), повідомляється на сайті КС.

"До КС 5 березня 2021 року надійшло конституційне подання 45 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) постанови Верховної Ради "Про призначення Шкарлета С.М. міністром освіти і науки України" від 17 грудня 2020 року №1119-IX", - повідомляє відділ комунікацій КС та правового моніторингу.

Як наголошується в повідомленні, автори клопотання просять визнати неконституційною зазначену постанову "з огляду на порушення встановленої Конституцією України процедури його ухвалення".

Раніше в п'ятницю про відправлення до КС відповідного подання агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила заступник голови партії "Голос" Інна Совсун. "Ми відправили подання до Конституційного Суду, підписалися 46 депутатів від фракцій "Голос" і "Європейська солідарність", а також декілька мажоритарників, які є позафракційними. Депутати з інших фракцій, зокрема від "Слуги народу", відмовилися підписувати його, але це не критично, тому що 46 підписів цілком достатньо", - зазначила політик.

Раніше прес-служба партії "Голос" повідомила, що Офіс генпрокурора України за заявою партії відкрив кримінальне провадження про кнопкодавство під час голосування за міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. "Це кримінальний злочин, передбачений статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування цього злочину доручено провести Державному бюро розслідувань. Передані Офісу генпрокурора матеріали свідчать про те, що карта депутата від "ОПЗЖ" Григорія Суркіса проголосувала "за", хоча його не було в залі Верховної Ради", - зазначалося в повідомленні.

17 грудня 2020 року Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА