16:07 05.03.2021

США впровадили санкції проти Коломойського, йому і його найближчим родичам заборонено в'їзд до США

2 хв читати
США впровадили санкції проти Коломойського, йому і його найближчим родичам заборонено в'їзд до США

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти олігарха й колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського з огляду на його причетність до великої корупції.

"Це позначення зроблено відповідно до розділу 7031 (c) закону про асигнування на державні, іноземні операції та суміжні програми від 2020 року. Крім Ігоря Коломойського, я публічно оголошую наступних найближчих родичів Ігоря Коломойського: його дружину Ірину Коломойську, його дочку Анжеліку Коломойську і його сина Ізраїля Цві Коломойського. Ця дія позбавляє Ігоря Коломойського і кожного з цих найближчих родичів права на в'їзд до США", - йдеться в заяві Блінкена, розміщеній на сайті Держдепу США в п'ятницю.

Блінкен зазначив, що у своєму офіційному статусі голови Дніпропетровської області України з 2014-го до 2015 року Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону і віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду та суспільні процеси, зокрема використовуючи свій політичний вплив та офіційну владу для його особистої вигоди.

"Хоча це рішення ґрунтується на діях, вчинених ним під час його перебування на посаді, я також хочу висловити занепокоєння нинішніми й тривалими зусиллями Коломойського з підриву демократичних процесів та інститутів України, які становлять серйозну загрозу для її майбутнього", - зазначив держсекретар.

"Це позначення підтверджує прихильність США підтримки політичних, економічних реформ і реформ у сфері правосуддя, які є ключовими на євроатлантичному шляху України. Сполучені Штати продовжують підтримувати всіх українців, чия робота сприяє просуванню реформ. Департамент продовжить використовувати такі органи для притягнення до відповідальності корупціонерів у цьому регіоні й в усьому світі", - наголосив Блінкен.

Згадана стаття 7031 закону про асигнування на Держдепартамент, іноземні операції та пов'язані програми дає держсекретареві право позбавляти в'їзду до США посадових осіб іноземних урядів і їхніх найближчих родичів, щодо яких є достовірна інформація, що вони замішані в значній корупції (включаючи пов'язану з видобутком природних ресурсів ) або в грубому порушенні прав людини.

Винятком може бути в'їзд до США, якщо він сприятиме досягненню важливих цілей правоохоронних органів США або відбувається в рамках Угоди про штаб-квартиру ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА