15:39 05.03.2021

Стерненко подав апеляцію на вирок у справі про викрадення депутата Лиманської селищної ради

2 хв читати
Стерненко подав апеляцію на вирок у справі про викрадення депутата Лиманської селищної ради

Активіст і блогер Сергій Стерненко, засуджений до семи років позбавлення волі у справі про викрадення депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича, оскаржив судовий вирок.

"Стерненко вже подав апеляцію! Вона, серед іншого, призупиняє набуття вироком чинності (ст. 400 КПК). Вимагаємо негайного звільнення з-під варти", - йдеться в повідомленні у Telegram-каналі Стерненка в п'ятницю.

Зазначено, що адвокати активіста також працюють над своїми апеляційними скаргами.

В оприлюдненому тексті апеляційної скарги Стерненко наполягає, що суддя не здійснив судовий розгляд повною мірою, його висновки не відповідають фактичним обставинам справи. Крім того, він заявив про порушення суддею Кримінального процесуального кодексу і неправильне застосування норм Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. 18 грудня минулого року суд відправив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку було також висунуто обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до семи років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича. Термін відбуття покарання - з 23 лютого 2021 року. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковно половину всього належного йому майна.

Пізніше депутатська фракція "Голос" у Верховній Раді ініціювала збір підписів за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової у зв'язку з вироком Стерненку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА