18:44 05.03.2021

Данилюк, Клімкін і Рябошапка закликали владу розпочати реальну боротьбу з олігархами

2 хв читати
Данилюк, Клімкін і Рябошапка закликали владу розпочати реальну боротьбу з олігархами

Санкції Сполучених Штатів проти бізнесмена, екс-голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського є логічним кроком у захисті демократичних інституцій, після якого мають настати дії української влади, спрямовані на деолігархізацію і боротьбу з корупцією.

Про це йдеться в заяві засновників Центру національної стійкості та розвитку Олександра Данилюка, Павла Клімкіна та Руслана Рябошапки.

"Сьогодні Сполучені Штати Америки запровадили персональні санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського за корупцію та руйнування демократичних інституцій України. Цей крок є логічним. Але вкотре доводиться констатувати, що наші партнери значно випереджають українську владу в боротьбі з корупцією найвищого рівня в Україні. Хочеться, щоб було навпаки", - зазначають у Центрі нацстійкості та розвитку.

Його засновники також зазначили, що вітають запровадження санкцій і були частиною цього процесу.

"Ми, як і всі українці, вимагаємо припинити захищати олігархів та повернутись до проведення реальних змін, які гарантували б безпеку та справедливість кожному українцю", - зазначили Данилюк, Клімкін і Рябошапка.

Вони наголосили, що передусім необхідно припинити перешкоджати роботі Національного антикорупційного бюро, зокрема в розслідуванні справ з доведення до банкрутства ПриватБанку олігархами і повернення майже 200 млрд грн, вкрадених в українців.

Також, за словами засновників центру, необхідно провести прозорий та справедливий конкурс з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Державного бюро розслідувань.

Наступним кроком має бути реальна судова реформа, активізація діяльності Антимонопольного комітету і зміна його керівництва.

"А наостанок, за підсумками запровадження санкцій проти Коломойського, у нас є три запитання до влади. Яких ще доказів вам бракує? Коли ви, нарешті, зрозумієте, що боротьба з олігархами - це про конкретні кроки, а не про статті та виступи на дорогих форумах? Коли ви визначитеся, з ким ви: з народом чи з олігархами та корупціонерами?", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти бізнесмена та колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського у зв'язку з його причетністю до великої корупції.

Блінкен зазначив, що у своєму офіційному статусі голови Дніпропетровської області України з 2014 до 2015 року Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону та віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і громадські процеси, зокрема використовуючи свій політичний вплив і офіційну владу для особистої вигоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА