19:18 05.03.2021

У СММ ОБСЄ зафіксували близько 50 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за добу

2 хв читати
У СММ ОБСЄ зафіксували близько 50 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за добу

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні продовжує констатувати відсутність дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, повідомляється на сайті міжнародної організації.

"СММ зафіксувала 11 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області. За попередній звітний період у цій області зафіксовано 102 таких порушення", - зазначено в щоденному звіті міжнародної організації, опублікованому на сайті ОБСЄ ввечері 5 березня.

Також повідомляється, що вперше за останні чотири дні співробітники місії стали свідками ескалації в Луганській області.

"Місія зафіксувала 36 порушень режиму припинення вогню в Луганській області. За попередній звітний період у цій області не зафіксовано жодного такого порушення", - повідомляють в ОБСЄ.

Згідно з даними звіту, упродовж попередньої доби співробітники СММ ОБСЄ здійснювали моніторинг на ділянках розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської (Луганська область), Золотого (Луганська область) і Петровського (Донецька область), а також на 3 КПВВ і 3 відповідних блокпостах збройних формувань в Донецькій і Луганській областях.

Зазначається, що свобода пересування СММ була, як і раніше, обмежена.

Як зазначають в ОБСЄ, після засідання ТКГ 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, від 00:01 27 липня 2020 року і дотепер СММ зафіксувала не менше 11 тисяч порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, зокрема 3 836 вибухів, 1 310 невизначених боєприпасів, 110 спалахів дульного полум'я, 62 освітлювальні ракети, а також не менше 5 909 черг і пострілів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА