19:54 05.03.2021

Україна у 2020 р. піднялася на 17 позицій у рейтингу соціального прогресу до 63-го місця

2 хв читати
Україна у 2020 р. піднялася на 17 позицій у рейтингу соціального прогресу до 63-го місця

Україна у 2020 році піднялася з 80-го на 63-тє місце у світовому рейтингу за значенням індексу соціального прогресу (Social Progress Index) серед 163 країн із показником індексу 73,38 балу проти 66,97 у 2019-му, свідчать дані рейтингу.

"Важливо, що в рік пандемії Україна поліпшила свої позиції в цьому глобальному рейтингу. Отже, як мінімум на частину викликів ми відреагували правильно", - прокоментувала агентству "Інтерфакс-Україна" міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Згідно з дослідженням, середнє значення індексу серед усіх досліджуваних країн - 64,24 бала. Минулого року група країн із дуже високим рівнем життя і помірно високою якістю життя скоротилася з 104 до 71.

"Окремо хочу зазначити, що серед 15 країн зі схожим рівнем ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності Україна посіла п'яте місце за значенням цього індексу", - зазначила Лазебна.

Окрім цього, міністр відзначила високу оцінку України у сферах рівного доступу жінок і чоловіків до середньої та вищої освіти, захисту майнових прав жінок, забезпечення рівних можливостей участі в політичному житті для жінок і чоловіків.

"Також Україна продемонструвала високі показники забезпечення зайнятості вразливих груп, охоплення середньою освітою, наявність доступного мобільного зв'язку, доступної електроенергії", - додала глава Мінсоцполітики.

Проте Україна показала значно гірші результати порівняно з іншими країнами за показниками очікуваної тривалості життя після 60 років (117-те місце серед 163 країн), а також відстає за низкою інших показників.

"За результатами, які наводять розробники індексу, в України висока нерівність у можливості впливати на політичні рішення залежно від рівня соціально-економічного становища, корупція, високий рівень викидів парникових газів, висока смертність, пов'язана з забрудненням повітря, висока передчасна смертність від неінфекційних хвороб", - зазначила Лазебна.

Індекс соціального прогресу, розроблений професорами Гарвардської школи бізнесу та Массачусетського технологічного інституту, вимірює ступінь забезпечення країнами соціальних і екологічних потреб громадян за 54 індикаторами. Дослідження щорічно публікує некомерційна організація Social Progress Imperative.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА