07:41 06.03.2021

Влада Бельгії переходить до обережного ослаблення коронавірусних обмежень

2 хв читати
Влада Бельгії переходить до обережного ослаблення коронавірусних обмежень

Бельгійський прем'єр-міністр Александр Де Кроо заявив, що епідеміологічна ситуація в Бельгії залишається крихкою, і потрібно поки проявляти обережність, щоб тримати її під контролем, однак після місяців жорстких обмежень, необхідно мати перспективу її полегшення.

"Тому комітет за погодженням провів оцінку того, в яких сферах можна пом'якшити обмеження в зв'язку з тим, що там найменші ризики, і зрозуміло, що ці пом'якшення можуть бути пов'язані з тим, що відбувається на відкритому повітрі", - сказав глава бельгійського уряду в п'ятницю на прес-конференції після засідання комітету.

До комітету за погодженням входить керівництво федеральних і регіональних влад Бельгії.

"Моє послання: на повітря, на повітря, на повітря", - пояснив висновки комітету прем'єр-міністр. Він вважає, що після фрустрації, що виникла в результаті жорстких обмежень, це сприятиме фізичному і моральному здоров'ю людей.

Де Кроо оголосив про узгоджені з регіональною владою заходи.

Коло спілкування на відкритому повітрі збільшується в березні з 4 до 10 осіб при дотриманні соціальної дистанції і носінні масок. Починаючи з 8 березня, дозволяється участь у траурних церемоніях до 50 осіб. Почнуть поступово відновлюватися явочні заняття в початкових і середніх школах.

У квітні передбачається дозволити проведення культурно-мистецьких заходів під відкритим небом за участю до 50 осіб. Відкриються парки атракціонів. У період великодніх канікул відновляться організовані заходи для дітей та молоді при обмеженій кількості учасників. Початкові і середні школи будуть працювати за повним графіком.

За умови, що епідеміологічну ситуацію вдасться контролювати і буде розширена кампанія вакцинації, влада розраховує, що в травні зможе відновитися більшість соціальних контактів, що перебувають зараз під забороною; відкриються заклади громадського харчування для обслуговування клієнтів як під відкритим небом, так і всередині закладів; відновляться масові культурні заходи; запрацюють ринки, ярмарки; почнуть роботу спортивні та фітнес-центри, відкриються установи релігійних культів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА