14:03 06.03.2021

За попередніми даними, водій автобуса, що потрапив у ДТП у Польщі, не впорався з керуванням

2 хв читати
За попередніми даними, водій автобуса, що потрапив у ДТП у Польщі, не впорався з керуванням

За попередніми даними правоохоронців, водій рейсового автобуса української реєстрації, який потрапив у дорожньо-транспортну пригоду в Польщі, не впорався з керуванням, через що транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"6 березня приблизно о 02:00 на території Польщі (місцевість Кашице, Підкарпатське воєводство) сталася дорожньо-транспортна пригода за участі рейсового автобуса з українською реєстрацією, що прямував за маршрутом Познань-Херсон. За наявною інформацією, внаслідок аварії загинули 6 громадян України, 35 осіб зазнали травм і були госпіталізовані до медичних закладів міст Перемишль, Ярослав, Жешув, Любачів та Рудна Мала", - йдеться в повідомленні.

Загалом в автобусі було 57 українців. За попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, внаслідок чого транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся.

Наразі співробітники Генерального консульства України в Любліні виїхали на місце події для надання консульської допомоги громадянам України та взаємодії з польськими компетентними органами в контексті з'ясування всіх обставин трагедії та забезпечення українців необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих.

"Спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання доставки в Україну громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом", - наголосили в МЗС.

Для інформування рідних загиблих та постраждалих працюють цілодобові "гарячі лінії" Генерального консульства України в Любліні (+48 784138555) та МЗС України (+38 044 238 15 88).

Як повідомлялося, шестеро українців загинули, ще понад 30 були госпіталізовані внаслідок ДТП українського автобуса неподалік кордону з Україною, автобус їхав за маршрутом Познань-Херсон. В автобусі було 57 українців.

Як повідомила в ефірі каналу "Україна24" прес-секретар посольства України в Польщі Юлія Бородій, в ДТП загинуло 5 людей, одна людина померла дорогою в госпіталь. Наразі госпіталізовано 35 осіб, п'ятеро з них в дуже важкому стані. 16 осіб, яким нічого не загрожує, наразі вже поселили в готелях, вирішується питання їх перевезення в Україну.

Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда висловили співчуття у зв'язку з жертвами ДТП українського автобуса в Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА