07:57 07.03.2021

Ердоган на тлі навчань Туреччини в Середземному морі заявив про важливість зміцнення турецьких ВМС

2 хв читати
Ердоган на тлі навчань Туреччини в Середземному морі заявив про важливість зміцнення турецьких ВМС

Перевага на морях є найважливішим фактором успіху світової держави, тому в пріоритетах Анкари - зміцнення військово-морських сил, заявив в суботу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

"Той, хто домінує на морі, домінує в усьому світі ... грунтуючись на цій думці, ми надаємо особливого значення зміцненню моці військово-морських сил Туреччини, як фактора стримування і попередження загроз", - цитує агентство "Анадолу" президента, який звертався до учасників навчань Mavi Vatan-2021, що проходять у Середземному морі.

Він зазначив, що "певні сили" намагаються применшити права Туреччини і турецької діаспори на Кіпрі в Східному Середземномор'ї, хоча Туреччина зі свого боку, наголосив Ердоган, на чиї-небудь суверенітет і територіальну цілісність не зазіхає. Ердоган додав, що Туреччина належить до десятка держав світу, здатних самостійно проектувати і будувати кораблі.

"Анадолу" зазначає, що вчення Mavi Vatan-2021 тривають в Егейському та Середземному морях, у них беруть участь 87 кораблів і 27 літаків Туреччини, 20 вертольотів.

Зі свого боку західні ЗМІ повідомили, що на тлі навчань міністр оборони Туреччини Хулуси Акар, командувачі армією, ВВС і ВМС раніше прибули на вертольоті на судно судна Oruc Reis, задіяне в геологорозвідувальній діяльності в регіоні.

За останні місяці ситуація в Східному Середземномор'ї загострилася, зокрема, в зв'язку з активізацією геологорозвідувальної діяльності Анкари в цьому районі. Пошуком родовищ вуглеводнів опікувався якраз Oruc Reis.

Туреччина веде нафтогазову розвідку в водах, які Греція і Кіпр вважають своєю винятковою економічною зоною. Це викликає розлад між Анкарою і низкою країн ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА