20:11 07.03.2021

У неділю в Молдові зменшення кількості виявлених випадків зараження коронавірусом

2 хв читати
У неділю в Молдові зменшення кількості виявлених випадків зараження коронавірусом

У неділю в Молдові зареєстровано 647 нових випадків зараження коронавірусом, повідомила прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

"У неділю було оброблено 2078 тестів, зокрема, 1 878 первинних. З'ясувалося, що 647 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 195 252", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється про смерть ще 20 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. Таким чином, згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 4 111 осіб.

"На сьогодні в Молдові коронавірусом хворіють 19 811 осіб. Всього до лікарняних медичних установ госпіталізовано 4 205 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 335 перебувають в украй важкому стані, 68 пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні перебувають 11 469 людей з легкими формами COVID-19, а 17 773 людини перебувають під наглядом сімейного лікаря", - зазначає міністерство охорони здоров'я.

Як повідомляв Інтерфакс, за останні два тижні в Молдові різко збільшилася кількість нових випадків зараження COVID-19. У четвер, 3 березня був зареєстрований рекорд за кількістю нових випадків зараження за один день - 1800. У п'ятницю - 1780, а в суботу - 1620 нових випадків. У неділю зареєстровано менше випадків, оскільки у вихідні дні працюють не всі лабораторії з проведення тестування, в зв'язку з чим проведено втричі менше тестів, ніж у звичайні дні.

За два місяці більш ніж утричі збільшилася кількість активних випадків - з шести на початку січня до майже 20 тисяч 7 березня. Також подвоїлася кількість смертей пацієнтів з діагнозом COVID-19 - з 12-15 на день до 23-28.

У зв'язку із зростанням кількості хворих, Національна комісія з громадського здоров'я на чолі з прем'єр-міністром Молдови Ауреліу Чокоєм посилила обмежувальні заходи. Так, у навчальних закладах продовжено канікули до 15 березня. Всім роботодавцям рекомендовано перевести співробітників на віддалену роботу, а державні установи працюють за особливим графіком.

З 5 березня всі громадяни Молдови, які повертаються на батьківщину, мають пред'явити негативний тест на коронавірус, зроблений максимум за 72 години до прибуття. В іншому випадку вони повинні перебувати на карантині 14 днів.

Урядова комісія не виключає, що термін дії обмежень може бути продовжений. У Молдові до 15 квітня діє режим надзвичайного стану в галузі суспільної охорони здоров'я через коронавірус.

Чокой заявив на цьому тижні, що "в нинішній ситуації введення повного локдауну в країні є неминучим". Він заявив, що обговорюватиме це питання з президентом і парламентом. Прем'єр не виключив, що у зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією, парламент найближчим часом може оголосити в країні надзвичайний стан.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА