08:40 08.03.2021

США і Південна Корея домовилися про витрати на утримання американських військових на Корейському півострові

2 хв читати
США і Південна Корея домовилися про витрати на утримання американських військових на Корейському півострові

Південна Корея збільшить власні витрати на утримання в країні американського військового персоналу відповідно до досягнутої між двома країнами угодою, повідомив Держдеп США.

Бюро з військово-політичних питань Держдепартаменту заявило, що угода містить у собі "узгоджене збільшення" частки Сеула у витратах, зазначивши в Twitter, що угода, у разі досягнення, підтвердить союз між США і Південною Кореєю як "стрижень світу, безпеки і процвітання для Північно-Східної Азії".

Прес-секретар Держдепу заявила, що угода відображає "прихильність адміністрації (президента США Джо - ІФ) Байдена активізації та модернізації наших демократичних альянсів", це - "основа для просування нашої спільної безпеки і процвітання", але не повідомила подробиць, зазначають світові ЗМІ.

Погоджена сторонами "Угода про спеціальні заходи" замінить попередню угоду, термін дії якого закінчився в кінці 2019 року.

У Південній Кореї дислоковано 28, 5 тис. американських військовослужбовців.

Переговори, які проводилися раніше, опинилися в глухому куті після того, як колишній президент США Дональд Трамп відхилив пропозицію Сеула збільшити його витрати на 13%, загалом близько $ 1 млрд на рік, і зажадав $ 5 млрд. Нині Сеул платить Вашингтону близько $ 920 млн на рік.

Операція ще повинна бути схвалена південнокорейським парламентом, проте МЗС Південної Кореї у своїй заяві підтвердило принципову домовленість.

"Обидві сторони зроблять публічну заяву і проведуть попередню церемонію підписання після завершення процедур внутрішньої звітності. Уряд прийме рішення про якнайшвидше підписання угоди, щоб усунути вакуум, який триває вже більше року", - додали в міністерстві.

Американські війська перебувають у Південній Кореї після Корейської війни 1950-1953 років як фактор стримування КНДР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА