09:00 08.03.2021

Головний інфекціоніст США назвав неприйнятним зростання захворюваності COVID

2 хв читати
Головний інфекціоніст США назвав неприйнятним зростання захворюваності COVID

Зростання кількості хворих на COVID-19 у США, який досяг рівня 60 - 70 тис. людей на день, є неприйнятним і викликає побоювання. Про це заявив директор Національного інституту вивчення алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, передає CBS.

Як пояснив фахівець, він стурбований тим, що кількість нових випадків зараження коронавірусом у Штатах почало виходити на плато після "дуже різкого" спаду за останні півтора тижні. Вихід на плато означає досягнення максимального рівня захворюваності, за яким слідує його зниження.

"Вихід на плато на рівні від 60 до 70 тис. нових випадків на день - це неприйнятний рівень. Це забагато", - повідомив Фаучі.

Експерт зазначив, що Європа зазвичай випереджає США на пару тижнів у розвитку захворюваності коронавірусною інфекцією. За його словами, раніше в Старому Світі також спостерігалася стабілізація показників, а потім щоденний приріст заражених збільшився приблизно на 9%.

Інфекціоніст заявив, що влада  і надалі покладатиметься на масову вакцинацію і рекомендовані обмеження в боротьбі з пандемією. "Ми йдемо в правильному напрямку. Нам просто потрібно протриматися ще трохи", - сказав він.

Фаучі зазначив, що уряд хоче повернутися до повільного і обережного зняття обмеження, однак часто "вмикати і вимикати цей перемикач" ризиковано, оскільки може послідувати новий сплеск захворюваності.

За останній тиждень в США в середньому реєстрували 60 258 нових випадків зараження коронавірусом на день. Загальна кількість заражених, згідно з даними Університету Джонса Гопкінса, практично досягла 29 млн людей. Країна займає перше місце в світі за кількістю хворих.

Раніше Фаучі попереджав, що в США і в наступному році, можливо, збережеться вимога обов'язкового носіння масок у громадських місцях. За словами головного інфекціоніста США, він зміг би спокійно оголосити про необхідність скасування маскового режиму тільки після значного зниження добового приросту заражених і вакцинації переважної більшості населення або коли загроза поширення коронавірусу стане "мінімальною". Обов'язковим носіння масок у США зробили тільки в 2021 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА