11:37 08.03.2021

Таран: Політика рівних прав та можливостей жінок і чоловіків є одним із пріоритетів Міноборони

2 хв читати
Таран: Політика рівних прав та можливостей жінок і чоловіків є одним із пріоритетів Міноборони

Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що політика рівних прав та можливостей жінок і чоловіків є одним із пріоритетів керівного складу Міністерства оборони, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

"Не квіти, не квоти, а реальні можливості для професійного зростання і кар’єри - ось до чого ми прагнемо, створюючи рівні можливості для всіх. Політика рівних прав і можливостей жінок і чоловіків є одним із пріоритетів керівного складу Міноборони. Майже чверть загальної чисельності Збройних сил - це жінки", - наводить слова Тарана прес-служба відомства.

Він також привітав жінок-військових із 8 березня, зазначивши, що "сьогодні міць Збройних сил України і захист нашої держави - це також і ваші зусилля, ваша праця, ваші мужність та героїзм. Дорогі жінки-військовослужбовці та працівниці Збройних сил України! Щиро вітаю вас із 8 березня - Міжнародним жіночим днем!".

Як наголошується, у ЗСУ проходять службу більше ніж 31 тис. жінок-військовослужбовців, 25 тис. із яких працюють на цивільних посадах.

"Жінки проходять військову службу у ЗС України на рівних засадах із чоловіками, у тому числі на офіцерських посадах. Військовослужбовцям-жінкам відкрито доступ до всіх військово-облікових спеціальностей рядового, сержантського та старшинського складу, у тому числі і "бойових", надано рівний доступ до військових звань, забезпечено участь у миротворчих операціях, відкрито доступ до отримання військової освіти усіх рівнів. Жінка-командир, пілот, танкіст, артилерист - більше не експеримент, а наша повсякденність", - наголосив Таран.

Він зазначив, що з початку військового конфлікту на Донбасі кількість жінок-військовослужбовців зросла - статус учасника бойових дій мають понад 13 тис. жінок, а 257 захисниць отримали державні нагороди за мужність і героїзм.

Окрім того, за його словами, імена дев'ятьох загиблих жінок написано в залі пам'яті в Міноборони.

"Не усі наші захисниці повернулися живими додому. Імена дев'ятьох хоробрих жінок навічно закарбовані у Залі пам’яті у Міністерстві оборони! Схиляємо голови, віддаючи шану полеглим донькам Вітчизни!" - зазначив Таран.

"Історія ставить перед нами величезні завдання. Разом з вами ми проводимо реформи, набуваємо більших спроможностей та працюємо над впроважденням стандартів НАТО, аби зайняти гідне місце серед цивілізованих держав - членів альянсу. З вашою допомогою будь-які виклики нам до снаги", - підсумував міністр.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА