14:48 08.03.2021

У Тегерані схвалили візит Папи Римського до Іраку

2 хв читати
У Тегерані схвалили візит Папи Римського до Іраку

Представник МЗС Ірану назвав візит папи Франциска до Іраку позитивною і конструктивною подією, що сприяє міжрелігійному світу.

"Папський візит до Іраку позитивний і важливий", - заявив на прес-конференції в понеділок представник МЗС Ірану Сеєд Хатібзаде. Він наголосив, що ця поїздка стала можливою "завдяки спокою і безпеці в Іраку".

"Зустріч із лідером іракських шиїтів аятолою Сістані вказала на міжрелігійний діалог і продемонструвала близькість релігій", - зазначив Хатібзаде.

Папа римський Франциск у понеділок завершив перший в історії апостольський візит до Іраку. За чотири дні понтифік проїхав Іраком понад 1,4 тис. км. Він прибув до Багдаду в п'ятницю, потім відвідав Мосул, Ербіль, а в місті Ен-Наджафі зустрівся з духовним лідером іракських шиїтів великим аятолою Алі ас-Сістані.

Папа римський наполіг на візиті, незважаючи на новий спалах заражень COVID-19 в Іраку і занепокоєння з приводу його безпеки.

Папа Франциск говорив про бажання поїхати до Іраку ще в 2019 році, але пандемія завадила втілити ці плани в життя. До цього до Іраку планував відправитися Іванн Павло II, але скасував поїздку у 2000 році через невдалі переговори з тодішнім урядом Іраку. Водночас християнська громада Іраку згодом постраждала від конфлікту в цій країні й переслідувань із боку терористичного угрупування ІД (заборонене в РФ), нагадують ЗМІ.

За оцінками християнських лідерів, в Іраку залишилися менше ніж 250 тис. християн, водночас більшість із них – щонайменше 200 тис. - проживають на Ніневійській рівнині та в Іракському Курдистані на півночі країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА