19:11 08.03.2021

Прихильники Стерненка протестують біля резиденції Зеленського в Конча-Заспі

3 хв читати
Прихильники Стерненка протестують біля резиденції Зеленського в Конча-Заспі

Акція протесту з вимогою скасувати репресії щодо одеського активіста Сергія Стерненка почалася у резиденції президента України Володимира Зеленського, повідомляється в ефірі телеканалу "Наш" у понеділок.

Прихильники Стерненка о 16.00 зібралися біля станції метро "Видубичі" в Києві, звідки автомобільною колоною попрямували до державної дачі Зеленського в селищі Конча-Заспа на південній околиці Києва.

Акція почалася о 17.00. Кілька сотень протестувальників розгорнули плакати з вимогою звільнення Стерненка і утримуваного під вартою музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка. Також учасники протесту приклеюють стікери на огорожу резиденції.

Протестувальники запалили фаєри і димові шашки, а також частково заблокували рух на автомобільній трасі. Крім того, учасники акції залишили написи на дорозі балончиками з вимогою звільнити Стерненка.

Також учасники протесту вимагають реакції Володимира Зеленського на арешт Сергія Стерненка.

"Ваше мовчання і бездіяльність, пане президенте, тримає людей за гратами", - скандують учасники протесту.

Вони також повідомили, що у вівторок, 9 березня, буде повторний збір біля готелю "Президент" у Києві, де вони оголосять вимоги щодо зміни правил відбору членів Вищої ради правосуддя. На думку мітингувальників, "до Верховної Ради правосуддя повинні увійти порядні люди, які не дозволять тримати патріотів і невинних людей за гратами, і відпускати вбивць і корупціонерів".

Як раніше повідомлялося, близько 16.00 під Кончу-Заспу почали стягуватися автобуси Національної гвардії. У в'їзду в резиденцію, де проживає Зеленський, чергують білі автобуси правоохоронців.

Як повідомлялося, попередня акція прихильників Сергія Стерненка відбулася 27 лютого біля будівлі Офісу президента на вул.Банковій у центрі Києва. Потім протестувальники провели акцію біля будівлі Офісу генерального прокурора, закидавши будівлю фаєрами і петардами. Вони вимагали звільнити Стерненка протягом 7 днів і оновити судову систему, а в разі невиконання владою вимог протестувальники оголосили з вівторка 9 березня безстрокову акцію протесту. Під час акції обійшлося без затримань.

11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. 18 грудня минулого року суд відправив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку було також висунуто обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до семи років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича. Термін відбуття покарання - з 23 лютого 2021 року. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього належного йому майна.

5 березня Стерненко подав апеляцію на судовий вирок.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА