22:09 08.03.2021

СММ ОБСЄ зафіксувала 106 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за минулі вихідні

2 хв читати
СММ ОБСЄ зафіксувала 106 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за минулі вихідні

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала понад сто порушень режиму припинення вогню на Донбасі за період з вечора 5-го до вечора 7-го березня, повідомляється на сайті міжнародної організації.

"Місія зафіксувала 106 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області ... (і - ІФ) 12 порушень режиму припинення вогню в Луганській області", - зазначено в щоденному звіті міжнародної організації за 8 березня.

Повідомляється, що за попередній звітний період (26-28 лютого - ІФ) у Донецькій області було задокументовано, відповідно, 59 таких порушень, а в Луганській області 46 порушень.

Також в ОБСЄ поінформували, що втратили безпілотний літальний апарат дальнього радіусу (БПЛА) у підконтрольного уряду населеного пункту Романівка Донецької області. БПЛА втратив сигнал обох модулів GPS з технічних причин.

Повідомляється, що 5-7 березня СММ ОБСЄ здійснювала моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганській, Золотого, Петровського та спостерігала за ситуацією з пересуванням цивільного населення, зокрема на 3 КПВВ і відповідних блокпостах збройних формувань у Луганській області.

Наголошується, що свобода пересування місії була, як і раніше, обмежена.

Як зазначають в ОБСЄ, після засідання ТКГ 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і дотепер, СММ зафіксувала не менше 11 тис. порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, зокрема, 3 927 вибухів, 1 416 пролетів невизначених боєприпасів, 116 спалахів дульного полум'я, 62 освітлювальні ракети, а також не менше 5 932 черги і постріли.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА