07:16 09.03.2021

Республіканці закликають держсекретаря США ввести нові санкції проти "Північного потоку 2"

2 хв читати
Республіканці закликають держсекретаря США ввести нові санкції проти "Північного потоку 2"

Старший республіканець у комітеті із закордонних справ Палати представників США Майкл Мак-Кол і низка його однопартійців звернулися до американського держсекретаря Ентоні Блінкена із закликом ввести додаткові санкції стосовно низки організацій, які можуть бути пов'язані з будівництвом газопроводу "Північний потік 2".

"Пишемо вам, щоб висловити глибоку стурбованість виконанням планів адміністрації Байдена з санкцій щодо "Північного потоку 2", маємо на увазі закон про енергетичну безпеку Європи (PEESA)", - йдеться в листі законодавців, опублікованому на сайті комітету.

"Ми глибоко стурбовані тим, що рішучі заяви адміністрації щодо трубопроводу не супроводжуються настільки ж рішучими діями", - зазначили вони.

Конгресмени навели список з 15 суден і низки компаній, які, на їхню думку, можуть бути пов'язані з "Північним потоком 2", і закликають вжити щодо них певних заходів.

"Ми просимо не тільки дати оцінку представленому нижче оновленому списку організацій, (...) але і більш конкретно зазначити, якої саме додаткової інформації потребує держдеп для прийняття додаткових санкцій", - зазначили вони.

"З огляду на скорочуване вікно до завершення будівництва газопроводу "Північний потік 2", ми настійно закликаємо вас представити Конгресу нові санкції, (...) а не чекати до 17 травня, коли закінчиться поточний 90-денний звітний період", - продовжили законодавці.

Держдепартамент США в лютому перерахував у списку для можливих санкцій з "Північного потоку 2" російське судно "Фортуна" і його власника - компанію "КВТ-Рус", проти яких вже діють санкції, введені при екс-президенті Дональді Трампі.

У США багато конгресменів (як республіканців, так і демократів) виступають за посилення санкцій тиску на "Північний потік 2". В адміністрації президента США Джо Байдена згодні, що потрібно намагатися зашкодити завершенню будівництва цього газопроводу. Одночасно Білий дім хотів би поліпшити сильно постраждалі під час Дональда Трампа відносини США з ФРН. З цієї причини, як зазначають американські ЗМІ, Байден, не бажаючи дратувати Берлін, поки утримується від більш рішучих дій проти проекту газопроводу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА