10:52 09.03.2021

У Китаї запустили "паспорти здоров'я" для мандрівників

1 хв читати
У Китаї запустили "паспорти здоров'я" для мандрівників

Китайський месенджер Wechat офіційно запустив міні-програму з китайською версією міжнародного сертифікату здоров'я для мандрівників, повідомило консульське управління при МЗС КНР.

"В недалекому майбутньому китайська версія міжнародного сертифікату здоров'я для туризму сприятиме здоровому, безпечному та впорядкованому спілкуванню людей із різних країн і стане надійною гарантією для китайських громадян, які подорожують світом", - йдеться у повідомленні відомства у Wechat.

Сертифікат показує результати тестів на нуклеїнову кислоту та антитіла IgG, а також наявність або відсутність щеплення від коронавірусу. Цю інформацію може отримати будь-яке іноземне відомство охорони здоров'я, зчитавши QR-код. За бажання сертифікат можна роздрукувати.

Схожі технології у Китаї вже застосовувалися. Так, "коди здоров'я" з'явилися у країні ще минулого року, щоб стримати поширення коронавірусу. QR-код, який можна було отримати в електронному гаманці або застосунку, використовувався для пропуску на роботу, в громадські місця або в транспорт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА