10:58 09.03.2021

Центр протидії дезінформації розпочне роботу в Україні найближчим часом - Зеленський

2 хв читати
Центр протидії дезінформації розпочне роботу в Україні найближчим часом - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що центр протидії дезінформації, створення якого було анонсовано раніше, розпочне свою роботу вже найближчим часом і в майбутньому стане міжнародним хабом протидії пропаганді та дезінформації.

"Сьогодні Україна перебуває на передовій, зокрема і на передовій боротьби з пропагандою. В ООН я виступив з ініціативою створити в Україні центр протидії дезінформації, найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді у усьому світі", - сказав Зеленський, виступаючи на форумі "Україна 30. Кульутра. Медіа. Туризм" у Києві у вівторок.

Водночас, за словами глави держави, "українці мають розуміти, що жоден такий центр не впорається самотужки проти багатомільярдного бюджету, зокрема Кремля".

"Тому кожен із нас має навчитися однієї доброї звички... критично мислити, відрізняти правду від фейків, правду від обману, читати далі, ніж заголовок, сумніватися, що дуже важливо, перевіряти будь-яку інформацію і джерела, шукати першоджерела і зберігати голову "холодною". Тому уроки медіаграмотності мають з'явитися в наших шкільних програмах. А ще ті, хто давно закінчив школу, - це наші дідусі й бабусі - ми маємо навчити їх, що таке інформаційна гігієна, що таке фейк і що таке пропаганда", - сказав Зеленський.

Він додав, що "подальше завдання держави і суспільства полягає в усвідомленні всіх загроз інформаційній безпеці та знаходженні шляхів протидії їм".

"Правда в тому, що Україна обов'язково переможе в інформаційній війні, тому що іншого виходу немає. І, нарешті, не тільки в цій війні", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА