11:59 09.03.2021

В Україні не стане тепліше на Масляну

2 хв читати
В Україні не стане тепліше на Масляну

Погода на масляний тиждень

Перед тим, як християни православного обряду увійдуть в тривалий Великий піст, вони святкують Масляну. Масляна триває тиждень, в цьому році з 8 по 14 березня, і закінчується Сиропусною (Прощеною) неділею. Є велика кількість обрядів і прикмет, пов'язаних з Масницею, найвідоміша прикмета про погоду - якщо на Масляну погода не радує своєю теплотою, а присутні морози й ллє дощ, то весна обов'язково порадує гарною погодою. Отже, спостерігаємо за погодою Масляного тижня.

В Україні не стане тепліше на Масляну. Але погода все одно однорідною не буде. 9-10 березня - похолодання на всій території України, мінусові значення навіть на півдні країни. Стовпчик термометра вночі опуститься до -7˚ на півночі і на сході України, і до -5˚ на півдні і заході.

З 11 до 14 березня температура повітря буде підніматися, і в Прощену неділю очікується до +10 градусів тепла. Вірогідність опадів в західних і центральних областях досить велика.

Південь України після тривалих вихідних очікує похолодання до -5˚ вночі і до 0˚...+ 2˚ вдень. З 11 березня - наростання тепла, пік якого для півдня буде в суботу до +12. У неділю температура повітря дещо знизиться - до +6˚ ... + 10. Опади вірогідні в кінці тижня, і досить інтенсивні.

В Одесі температура до -3˚ вночі очікується в середу, вдень буде теж прохолодно 0˚...+1˚. 11-14 березня денні показники температури досить високі: + 10˚…+12˚. Сонця в цей тиждень буде небагато. Інтенсивні опади прогнозуються в неділю.

Північ та Схід України 10-11 березня чекає ясна погода з температурою повітря до -7˚ вночі та -2˚...+1˚вдень. З 12 березня стане тепліше, до +3, у Харкові до +7.

У Харкові 10 березня до -8˚ вночі, -1˚ вдень. До 14 березня денна температура буде +4 ...+7 градусів. У п'ятницю, 12 березня можливі опади.

Західні області 10 березня температура повітря 0˚...-1˚, 11-13 березня до +8˚. 14 березня зниження температури до +4˚, прогнозується сніг. У Львові опади можливі 11-14 березня.

У Закарпатті  10-11 березня вночі до -2, вдень температура +4˚ ... +5˚, 12-14 березня денна температура +7˚... +11˚. У другу половину тижня над Закарпаттям область низького тиску, очікуються опади.

У Києві до 11 березня триватиме похолодання: вночі до -6˚, вдень до +1˚. З 12-13 березня потеплішає до +6˚...+7˚, в Прощену неділю вдень буде до +3 градусів. За прогнозом Синоптика у столиці в суботу та неділю очікуються опади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА