15:54 09.03.2021

Хімікус, в якого стріляв екс-нардеп Пашинський, відкликав цивільний позов - адвокат

2 хв читати
Хімікус, в якого стріляв екс-нардеп Пашинський, відкликав цивільний позов - адвокат

Житель Київської області В'ячеслав Хімікус, в якого стріляв колишній народний депутат Сергій Пашинський, прийняв рішення відкликати цивільний позов, повідомила його адвокат Марина Парінова.

"Постраждалому заплачено компенсацію, він повідомив суду, що пробачив Сергія Пашинського і хоче залишити цей кошмар позаду. Це його позиція, і я жодним чином не можу на це вплинути. Моє особисте ставлення до Сергія Пашинського, його вчинків і діяльності не змінилося. Водночас як адвокат я зв'язана рішенням постраждалого і не можу виходити за його рамки", - написала Парінова в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона наголосила, що чотири роки послідовно працювала над захистом інтересів Хімікуса і боролася за відновлення справедливості.

"Дякую всім хто стежив за цим процесом, тепер вирок залежить тільки від аргументованості сторони обвинувачення і позиції суду. Подальший розгляд кримінального провадження стосовно Сергія Пашинського продовжиться, але вже без участі постраждалого", - додала адвокат.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2019 року ДБР повідомило нардепу Верховної Ради України V-VIII скликань Сергію Пашинському про підозру в заподіянні поранення чоловікові в Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між колишнім на той час народним депутатом і громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловікові у ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Внаслідок цього постраждалий дістав вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Печерський райсуд обрав запобіжний захід Пашинському у вигляді тримання під вартою 17 жовтня, а 18 грудня Київська апеляційний суд ухвалив рішення звільнити його з-під варти і помістив під цілодобовий домашній арешт. Київський апеляційний суд залишив Пашинського під цілодобовим домашнім арештом.

28 квітня ДБР повідомило про завершення розслідування кримінального провадження стосовно народного депутата України V-VIII скликань, підозрюваного в завданні тяжких тілесних ушкоджень.

6 липня 2020 року ДБР спрямувало матеріали справи до суду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА