16:30 09.03.2021

Українські правоохоронці повідомили про підозру групі кримчан, які в 2014 році викрадали прибічників Євромайдану

2 хв читати
Українські правоохоронці повідомили про підозру групі кримчан, які в 2014 році викрадали прибічників Євромайдану

Українські правоохоронці повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни чотирьом жителям Криму, які в березні 2014 року викрадали та катували координаторів і прибічників кримського Євромайдану, що намагалися мирним шляхом протидіяти окупації півострова, повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

"Одним з яскравих прикладів беззаконня, що панує на півострові вже сім років, стали події 9 березня 2014 року, коли на сімферопольському залізничному вокзалі посібники держави-окупанта викрали, катували й жорстоко поводились із координаторами та учасниками руху "Євромайдан Крим", які мирним шляхом протистояли намаганням РФ окупувати територію півострова. Під час досудового розслідування зазначених подій встановлено причетність чотирьох осіб, яким повідомлено про підозри за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни)", - повідомляють правоохоронці у вівторок.

У кримській прокуратурі також зазначають, що нині вони здійснюють процесуальне керівництво у 270 кримінальних провадженнях за понад 400 фактами порушення права на життя та здоров'я, насильницького зникнення, позбавлення волі, викрадення людей, тортур та нелюдського поводження на території Кримського півострова з моменту його окупації.

"У переважній більшості кримінальних проваджень досудове розслідування встановило причетність до вчинення зазначених злочинів представників держави-окупанта та її окупаційної адміністрації", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що, відповідно до Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, насильство над життям й особистістю, зокрема жорстоке поводження й тортури, наруга над людською гідністю, образливе та принизливе поводження стосовно осіб, які перебувають під захистом конвенції, та за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України, є забороненим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА