17:04 09.03.2021

Кличко до дня народження Тараса Шевченка відкрив його пам'ятник у Флоренції

1 хв читати
Кличко до дня народження Тараса Шевченка відкрив його пам'ятник у Флоренції

Мер Києва Віталій Кличко разом із мером Флоренції Даріо Нарделлі відкрили в центрі італійського міста пам'ятник Тарасу Шевченку.

Як повідомляє прес-служба Кличка, бронзову скульптуру українська столиця подарувала мерії Флоренції.

"Сьогодні, в День народження великого Кобзаря, відбулася символічна подія. У Флоренції (місті-побратимі Києва) ми відкрили пам‘ятник видатному українському поету  Тарасу Шевченку. Я вдячний нашим італійським друзям і особисто меру Флоренції Даріо Нарделлі за те, що ми нарешті втілили цей проект, над яким разом працювали кілька років. І тепер італійці та туристи з усіх куточків світу, що після пандемії продовжать відвідувати Флоренцію, бачитимуть тут і частину української історії та культури", - зазначив Кличко під час церемонії відкриття пам'ятника.

Монумент встановили в центрі міста, неподалік всесвітньо відомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore. Автор пам'ятника, виготовленого на кошти українських меценатів, - український скульптор Олег Пінчук.

У свою чергу мер італійського міста зазначив, що сьогодні Київ і Флоренція стали ще ближче у своїй співпраці та побратимстві.

"Сьогодні, коли ми спільно маємо протистояти пандемії, культура допомагає  відчувати нам свою ідентичність, укріплює духовність і наше побратимство. Тому ми тут сьогодні, на цій події - заради спільного блага", - сказав під час церемонії Нарделлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА