18:44 09.03.2021

СБУ допитала Медведчука щодо "плівок Медведчука-Суркова", Порошенко двічі не з’явився на допит - прес-служба відомства

2 хв читати
СБУ допитала Медведчука щодо "плівок Медведчука-Суркова", Порошенко двічі не з’явився на допит - прес-служба відомства

Служба безпеки України (СБУ) допитала народного депутата Віктора Медведчука за фактами, що містяться в нещодавно оприлюднених розмовах Медведчука та колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова, п'ятого президента України Петра Порошенка викликали на допит з цього ж приводу двічі, але він не прийшов, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі СБУ.

"9 березня 2021 року слідчі СБУ провели допит громадянина України Медведчука В. В. Питання слідчих стосувалися, зокрема, і фактів, які фігурують у так званих плівках Медведчука-Суркова, раніше оприлюднених у ЗМІ", - сказали в прес-службі відомства.

У СБУ також додали: "У рамках кримінального провадження, пов'язаного з вищезгаданими плівками, на допит двічі викликали Порошенка. Але він двічі не з’явився на допит".

Раніше джерело агентства повідомило про допит Медведчука у вівторок у рамках розслідування кримінальної справи про держзраду, пов'язаної з "плівками Медведчука-Суркова".

"Одночасно на вівторок до слідчих СБУ викликали і п'ятого президента України Петра Порошенка, проте він не прибув", - додав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згодом в одному з інтернет-видань було оприлюднено запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова та Віктора Медведчука, які в 2014 році обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі.

Тоді в прес-центрі СБУ повідомили: "Ці записи ретельно вивчають слідчий та оперативний підрозділи СБУ щодо наявності в діях співрозмовників ознак кримінального правопорушення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА