18:57 09.03.2021

Адвокат Порошенка вимагає від СБУ спростувати інформацію про виклик п'ятого президента на допит

2 хв читати
Адвокат Порошенка вимагає від СБУ спростувати інформацію про виклик п'ятого президента на допит

Адвокат Ігор Головань, який представляє інтереси п'ятого президента України Петра Порошенка, зажадав від Служби безпеки України (СБУ) спростувати інформацію про виклик Порошенка на допит у спецслужбу, назвавши її "вкиданням та дезінформацією".

Відповідну заяву він зробив у вівторок у Facebook.

"Вкидання інформаційного фейку про начебто виклик Петра Порошенка на допит до СБУ є спробою влади відволікти увагу українців від широкомасштабної корупції в Офісі президента та ескалації на фронті. Тому я звертаюся до Служби безпеки з вимогою спростувати цю дезінформацію, а до ЗМІ - її не поширювати", - написав Головань.

У свою чергу в прес-службі СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що слідчі спецслужби двічі однаковим способом - шляхом направлення повісток в апарат Верховної Ради - викликали Порошенка та Медведчука.

"Медведчук з’явився, Порошенко - ні", - зазначили в прес-службі відомства.

Як повідомлялося, Служба безпеки України допитала народного депутата Віктора Медведчука за фактами, що містяться в нещодавно оприлюднених розмовах Медведчука та колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова.

Водночас п'ятого президента України Петра Порошенка викликали на допит з цього самого приводу двічі, однак він так і не прийшов у спецслужбу.

Запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Суркова та Медведчука, які в 2014 році обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі, було оприлюднено в одному з інтернет-видань у лютому.

У відповідь на його публікацію в прес-центрі СБУ повідомили, що ці записи ретельно вивчають слідчий та оперативний підрозділи спецслужби щодо наявності в діях співрозмовників ознак кримінального правопорушення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА