19:07 09.03.2021

Росія може готувати на Донбасі військову провокацію як привід для введення в ОРДЛО "російських миротворців"

2 хв читати
Росія може готувати на Донбасі військову провокацію як привід для введення в ОРДЛО "російських миротворців"

Представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш вважає, що Росія може готувати на Донбасі військову провокацію як привід для введення на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей "російських миротворців", що дасть змогу "законсервувати конфлікт".

"Невдоволені ситуацією в "нормандській четвірці" і бачачи, що втрачають ініціативу, росіяни готують на Донбасі військову провокацію, яка може стати приводом для введення в ОРДЛО "російських миротворців"... Мета провокації та введення "миротворців" - створити на Донбасі нову реальність, яка зробить невигідні для Росії німецько-французькі "пропозиції щодо кластерів" (підготовлені лідерами "нормандської четвірки" кроки зі створення дорожньої карти припинення воєнного конфлікту - ІФ) вже неактуальними і дасть змогу законсервувати конфлікт за Абхазьким зразком (із "громадянами РФ" на лінії розмежування)", - повідомив Гармаш на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, "це дасть змогу Росії переформатувати регіон на військову базу під виглядом збезлюднілих "ДНР"-"ЛНР" і можливості відновлення воєнних дій у будь-який потрібний Москві момент".

Водночас Гармаш навів альтернативний варіант можливого розвитку подій на тлі ескалації на Донбасі, який пов'язаний "з активною підготовкою окупантів до оборони в разі, якщо їхня провокація викличе контрнаступ ЗСУ".

"Або Росія та незаконні збройні формування в ОРДЛО дійсно готують провокацію, в якій вже наперед звинуватили Україну, або готують оборонні рубежі на випадок успішної віддачі з боку ООС", - повідомив він.

За словами Гармаша, наразі "важливо відрізнити провокацію від наступу, правильно оцінювати дії противника й реагувати адекватно, не даючи приводу для введення "миротворців".

Джерело: https://www.facebook.com/sergiy.garmash/posts/3202603586506435

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА