19:21 09.03.2021

Зеленський планує цього року відвідати Вільнюс для участі в конференції з питань реформ в Україні

2 хв читати
Зеленський планує цього року відвідати Вільнюс для участі в конференції з питань реформ в Україні

Президент України Володимир Зеленський планує в 2021 році відвідати литовську столицю для участі в конференції з питань реформ в Україні, заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

"Ми сподіваємось, що конференція відбудеться цього року. Український уряд та Офіс президента вже працюють над цим. Глава держави із задоволенням приїде до Литви, щоб обговорити прогрес в українських реформах та підтримку Україні з боку європейських партнерів", - наводить слова Жовкви з інтерв'ю литовському відділенню провідного інформаційного агентства Балтійського регіону "Балтійська служба новин" (BNS) прес-служба президента у вівторок.

Він також зазначив, що нині "триває підготовка четвертої конференції з питань реформ в Україні, яка через пандемію коронавірусу була перенесена з 2020-го на 2021 рік.

За словами Жовкви, "за останні півтора року Україна продемонструвала значний прогрес у реформах, зокрема нещодавно президент Європейської ради Шарль Мішель відзначив зусилля Володимира Зеленського в судовій і банківській реформах, а також в агропромисловому секторі.

"Ми розраховуємо на справедливу оцінку процесу. І ми розраховуємо на допомогу Україні продовжити цей шлях реформ", - наголосив Жовква.

Заступник керівника Офісу президента також акцентував увагу на процесі євроатлантичної інтеграції України.

Він нагадав, що Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями та порушує питання про надання Плану дій щодо членства в Альянсі.

"Ми розуміємо, що маємо зробити "домашнє завдання", включно з реформами в безпековому та військовому секторі України. Ми працюємо над цим", - сказав Жовква.

Він також запевнив, що наразі триває робота для поглиблення інтеграції України з Європейським Союзом.

"Багато залежить від України, але не все. Ми будемо працювати над своїм "домашнім завданням", але ми дійсно розраховуємо на підтримку Брюсселя та держав - членів ЄС. І тут, до речі, роль Литви дуже важлива, бо я сподіваюся, що Литва має одностайну підтримку членства України в ЄС та НАТО", - зазначив заступник глави ОП.

Він додав, що Литовська Республіка - не просто стратегічний партнер для України, а "стратегічний друг і брат", і обидві країни мають великий потенціал співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА