19:55 09.03.2021

Аваков обговорив з главою польського МВС подробиці ДТП з українським рейсовим автобусом

2 хв читати
Аваков обговорив з главою польського МВС подробиці ДТП з українським рейсовим автобусом

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів телефонну розмову з главою міністерства внутрішніх справ (МВС) Польщі Маріушем Камінським, в ході якої чиновники обговорили стан постраждалих у результаті дорожньо-транспортної пригоди з українським рейсовим автобусом, що сталася в Польщі, а також розслідування польських правоохоронців щодо причин аварії, повідомляє прес-служба МВС України у вівторок.

"Під час розмови, яка відбулася сьогодні, 9 березня, міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Камінський повідомив про стан госпіталізованих і запевнив, що поліція спільно з прокуратурою ведуть постійну роботу з розслідування і встановлення остаточних причин ДТП", - йдеться в повідомленні.

У ньому також наголошується, що 24 із 57 громадян України, які постраждали в результаті суботньої ДТП українського рейсового автобуса поблизу м Радимно Підкарпатського воєводства, досі перебувають у медустановах, до того ж двоє з них - у важкому стані, хоча їх життю нічого не загрожує.

"Зі свого боку, Арсен Аваков подякував польському колезі за допомогу, надану нашим постраждалим громадянам. Міністр внутрішніх справ України високо оцінив професіоналізм розслідування причин аварії та оперативність відпрацювання ситуації, коли для порятунку людей були задіяні великі сили польських рятувальних служб", - повідомляють у МВС.

Там наголошують, що на місці аварії працювали понад 100 рятувальників, поліцейських і представників Червоного Хреста. Також була залучена важка техніка, вертоліт і дрони.

Під час бесіди міністри також обговорили стратегічні питання співпраці відомств двох країн і обмін досвідом.

"Зокрема, щодо подібних рятувальних операцій і координації всіх служб і відомств при відпрацюванні оперативної обстановки в разі надзвичайної події. Сторони домовилися про подальші кроки в цьому напрямку, про що буде повідомлено пізніше", - резюмують у МВС.

Як повідомлялося, 6 березня поблизу прикордонного пункту пропуску "Корчова-Краковець" автобус "Познань-Херсон" (перебувало 57 людей, громадяни України) потрапив у ДТП, в результаті чого загинули 5 людей і 35 були госпіталізовані до лікувальних установ.

За сприяння консулів 24 людини відправили в Україну.

Пізніше стало відомо, що польська прокуратура висунула обвинувачення водієві українського рейсового автобуса, який у Підкарпатському воєводстві республіки потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинули п'ять громадян України. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА