20:14 09.03.2021

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі у лютому залишався підвищеним - моніторинг

2 хв читати
Рівень забруднення повітря в Кривому Розі у лютому залишався підвищеним - моніторинг

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.) у лютому поточного року за індексом забруднення атмосферного повітря залишався підвищеним, найбільші забруднення спостерігалися у Довгинцівському районі міста, повідомляється в щомісячному бюлетені забруднення атмосферного повітря за минулий місяць, оприлюдненому управлінням екології на сайті Криворізького міськвиконкому у вівторок.

Також пояснюється, що певне зниження рівня забруднення повітря обумовлено великою кількістю днів з опадами в лютому.

За даними Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря (ЛСЗАП) Кривого Рогу, протягом минулого місяця спостерігалося перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) з пилу в трьох випадках (1% проб), з формальдегіду - у трьох (1%), фенолу - у двох (0,4%), оксиду вуглецю - у двох випадках (1%).

Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, фенолу і аміаку на всіх п'яти постах спостережень міста не перевищували санітарно-гігієнічні норми, констатується в довідці. Стосовно пилу фіксувалося перевищення на чотирьох пунктах спостережень, щодо формальдегіду - на всіх п'яти постах спостережень.

Раніше начальник управління екології Світлана Охотнікова повідомляла агентству "Інтерфакс-Україна", що управління першим в Україні створило моніторингову мережу зі спостереження за станом атмосферного повітря на підставі даних лабораторій розташованих у місті підприємств.

Основними джерелами забруднення атмосфери викидами металургійних підприємств є коксохімічне, агломераційне, доменне, феросплавне і сталеплавильне виробництва. При цьому, зокрема, коксохімвиробництво забруднює атмосферу оксидами вуглецю і сірки, а також пилом. Аглофабрики виділяють оксиди сірки і вуглецю, а пил містить залізо і його оксиди, оксиди марганцю, магнію, фосфору, кремнію, кальцію, іноді частинки титану, міді, свинцю.

Доменне виробництво характеризується утворенням великої кількості доменного газу, що містить оксиди вуглецю й сірки, водень, азот, деякі інші гази і велику кількість колошникового пилу, що містить оксиди заліза, кремнію, марганцю, кальцію, магнію, частки шихтових матеріалів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА