21:19 09.03.2021

В Естонії вводяться масштабні обмеження через поширення захворюваності коронавірусом

2 хв читати
В Естонії вводяться масштабні обмеження через поширення захворюваності коронавірусом

Уряд Естонії на позачерговому засіданні у вівторок затвердив введення з 11 березня до 11 квітня масштабних обмежень у зв'язку з поширенням коронавірусу, повідомила прес-служба уряду.

"Свіжі дані зазначають, що більш агресивний "британський" штам коронавірусу поширений в Естонії більше, ніж прогнозувалося. Наша медична система в кризі", - сказала прем'єр-міністр Кая Каллас (Kaja Kallas).

"Особливо критична ситуація в Таллінні і Північній Естонії, проте ситуація серйозна у всій Естонії. Тому уряд вирішив ввести додаткові обмеження, метою яких є зменшення до мінімуму контактів між людьми. Тільки так можливо вийти з цієї кризи. Від поведінки кожного з нас залежить, як швидко нам це вдасться", - наголосила прем'єр.

Для запобігання поширенню коронавірусу в громадських місцях, поза приміщеннями, буде введено обмеження на пересування за принципом 2+2, яке означає, що разом можуть пересуватися до двох осіб, які повинні тримати від інших дистанцію в два метри.

Уряд настійно рекомендував без крайньої необхідності не водити дітей до дитячого садка. У школах вводиться дистанційне навчання, зокрема і для учнів початкових класів, чого не було раніше.

З 11 березня в приміщеннях заборонені заняття спортом, тренування, молодіжна робота, освіта і діяльність за інтересами, додаткова освіта і підвищення кваліфікації. Заборонені спортивні змагання, а також спортивні і заходи, що пропагують рухливий спосіб життя, публічні заходи в галузі культури, сфері розваг, закриваються СПА, басейни, лазні.

Закриваються також магазини, за винятком продуктових, аптек, представництв телекомунікаційних фірм, магазинів оптики, зоомагазинів і заправних станцій. У кафе на заправках буде заборонено вживати їжу і напої.

Для підприємств громадського харчування дозволено тільки продаж їжі навинос.

За даними департаменту здоров'я, в Естонії двотижнева кумулятивна захворюваність з 17 лютого збільшилася вдвічі. 7 березня вона перевищила 1 300 випадків у розрахунку на 100 000 жителів - це один із найвищих показників в Євросоюзі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА