07:38 10.03.2021

Єрмак: Чекаємо реакції Росії на мирний план врегулювання конфлікту на Донбасі

2 хв читати
Єрмак: Чекаємо реакції Росії на мирний план врегулювання конфлікту на Донбасі

Голова офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що в рамках нормандського формату Україна, Німеччина і Франція розробили план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і зараз очікують реакції російської сторони як учасниці переговорів.

"Сьогодні на столі лежить конкретний план - план мирного врегулювання, який запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною. І ми вважаємо, що він абсолютно відповідає духу і принципу Мінських домовленостей, він відповідає нормам міжнародного права. У випадку, якщо Росія сьогодні задекларує свою готовність щодо припинення війни, реінтеграції окупованих територій в Україні, повернення наших громадян, то це буде відповідати всім критеріям ... чекаємо позицію з боку Росії", - заявив Єрмак під час онлайн-дискусії "Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік" ввечері, 9 березня.

За словами Єрмака, "розроблений мирний план на цьому етапі являє собою так звані "кластери" - логічні кроки, що відповідають духу і принципу Мінських домовленостей, міжнародному праву".

"У рамках Нормандського формату було зроблено дуже потужний крок, який ми сьогодні обговорюємо, і я сподіваюся, за тиждень-два буде предметом потужного обговорення під час відеоконференції в Нормандському форматі - це так звані "кластери".... які можуть стати, в разі їх узгодження, основою для дорожньої карти, яка дійсно б завершилася встановленням миру на Донбасі, поверненням і реінтеграцією окупованих територій в Україну і проведенням місцевих виборів", - додав він.

Як зазначив глава ОПУ, "Росія повинна чітко сказати, чи готова вона йти шляхом встановлення миру на Донбасі, або вона не хоче миру в Україні. Тоді всьому світу буде це зрозуміло".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА