07:50 10.03.2021

Керрі назвав Європу найкращим союзником США в боротьбі зі зміною клімату

3 хв читати
Керрі назвав Європу найкращим союзником США в боротьбі зі зміною клімату

США і Європейський союз повинні і надалі зміцнювати співпрацю в боротьбі зі зміною клімату, заявив у вівторок спецпосланець президента США з питань клімату Джон Керрі під час візиту до Європейської комісії (ЄК) в Брюсселі.

"Я приїхав сюди, щоб відновити діалог з нашими друзями в Європі щодо співпраці з клімату", - заявив він під час спільного виходу до преси з першим заступником голови ЄК Франсом Тіммермансом.

Також Керрі нагадав, що президент США Джо Байден визначив кліматичні зміни як одну з найважливіших проблем, котру має намір вирішувати його адміністрація.

Керрі назвав проблему клімату "надзвичайно серйозною кризою", яка постала перед людством.

"Це - криза, але водночас і найбільше вікно можливостей, мабуть, з часів промислової революції", - зазначив він. - Це винятковий час для відновлення наших економік, коли з'являться нові продукти, нові технології"...

"І у нас немає краще партнерів, ніж наші друзі в Європі, в ЄС, - сказав Керрі. - Для нас зараз важливо бути союзниками, і це ми сьогодні обговорювали".

За його словами, немає жодної країни, яка могла б поодинці подолати кліматичну кризу, і знадобляться зусилля не тільки урядів, а й громадянського суспільства, приватного сектора. Потрібно багато трильйонів доларів, але бездіяльність обійдеться дорожче.

Спецпосланець США наголосив, що нове десятиліття має стати часом дій. Тому президент Байден проводить у квітні міжнародний саміт з питань боротьби зі зміною клімату, щоб "підняти рівень цілей".

Цей форум підготує 26-у Конференцію сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, заплановану в листопаді в Глазго.

"Настав момент. Глазго - остання краща можливість, яка у нас є, і найкраща надія на те, що світ об'єднається на засадах Парижа", - сказав Керрі, маючи на увазі Паризьку хартію 2015 року з питань зміни клімату.

За підсумками візиту Керрі в Європейську комісію прийнято спільну заяву.

США заявили про прагнення досягти нульового викиду парникових газів не пізніше 2050 року. Вони оголосять про свій національний внесок у цілі Паризької угоди не пізніше "саміту лідерів з клімату", що збирається 22 квітня президентом Байденом.

ЄС підтверджує своє зобов'язання до 2050 року "забезпечити кліматичну нейтральність" і має намір підвищити свої кліматичні цілі до 2030 року, скоротивши викиди, як мінімум, на 55% проти 1990 року. У червні очікується прийняття комплексного пакету заходів "Fit for 55".

Саміт, який організовують США, задуманий як відродження Форуму найбільших економік з енергетики і зміни клімату на рівні державних лідерів. Це буде "однією з ключових віх на шляху успіху 26-ї конференції в Глазго", наголошується в заяві.

За два тижні почнуться дискусії на високому рівні, які допоможуть зібрати "міжнародну критичну масу".

"Сьогодні ми також вирішили працювати разом і з іншими країнами, щоб допомогти найбільш уразливим верствам населення світу впоратися з руйнівними наслідками зміни клімату", - йдеться в документі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА