08:00 10.03.2021

Президент Вірменії звернувся до Конституційного суду з приводу звільнення голови Генштабу Гаспаряна

2 хв читати
Президент Вірменії звернувся до Конституційного суду з приводу звільнення голови Генштабу Гаспаряна

Президент Вірменії Армен Саркісян звернувся до Конституційного суду з проханням вирішити відповідність конституції закону про військову службу і статус військовослужбовця в рамках кризи навколо звільнення з посади начальника Головного штабу ЗС Оніка Гаспаряна.

"Звернення в КС обумовлено існуючими проблемами у правозастосовній практиці цього закону, які стали очевидними в результаті ініціативи прем'єр-міністра щодо звільнення з посади начальника ГШ ЗС і висновками, зробленими конституційними правовими процесами", - повідомляє прес-служба президента.

Зазначається, що рішення КС може набути серйозного впливу на вже прийняті рішення, на існуючі та майбутні процеси в контексті коментаря закону.

"Президент Вірменії сподівається, що прийняття в можливості швидкого вирішення привнесе правову визначеність і сприятиме вирішенню кризи", - зазначили в адміністрації президента.

Обстановка в Вірменії різко загострилася 25 лютого після того, як Головний штаб випустив заяву з вимогою відставки прем'єр-міністра Пашиняна і уряду. Ця заява прозвучала після того, як 24 лютого президент Вірменії підписав указ про звільнення Тирана Хачатряна з посади першого заступника начальника Головного штабу. Указ про звільнення був підписаний за пропозицією Пашиняна.

25 лютого Пашинян направив клопотання президенту Вірменії про звільнення з посади начальника Головного штабу, однак Саркісян не підписав відповідний указ.

28 лютого адміністрація президента Вірменії повторно отримала від прем'єра клопотання про звільнення з посади начальника Головного штабу.

2 березня Саркісян прийняв рішення не підписувати і друге клопотання. У прес-службі президента повідомили, що Саркісян прийняв рішення звернутися до Конституційного суду.

У вівторок опозиція Вірменії повністю заблокувала будівлю парламенту Вірменії, заявивши, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і його політична команда "зможуть увійти в парламент тільки з питання відставки Пашиняна".

Він повідомив також, що в середу, 10 березня, о 16:00 буде проведено черговий мітинг опозиції.

Раніше у вівторок президент Вірменії Армен Саркісян поклав на Пашиняна відповідальність за політичні наслідки відставки начальника Головного штабу Збройних сил Оніка Гаспаряна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА