10:54 10.03.2021

Мінськ висилає польського дипломата - МЗС

1 хв читати

Білорусь висилає консула генерального консульства Республіки Польща у Бресті за участь у неофіційному заході, присвяченому "дню проклятих солдатів", ідеться в повідомленні на сайті білоруського МЗС у вівторок.

"9 березня 2021 року до МЗС Білорусі викликали тимчасового повіреного у справах Польщі в Білорусі Мартіна Войцеховського. Під час зустрічі польському дипломатові було заявлено рішучий протест у зв'язку з участю консула генерального консульства Республіки Польща у Бресті Єжи Тимофеюка в неофіційному заході, присвяченому "дню проклятих солдатів", що відбувся 28 лютого 2021 року в Бресті за участю представників пов'язаних із Польщею неурядових і молодіжних організацій", - зазначили в міністерстві.

У зв'язку з цим, наголосили в МЗС, польській стороні було вручено ноту, в якій консулові Тимофеюку запропоновано залишити територію Білорусі.

"Принципова й послідовна позиція білоруської сторони щодо "проклятих солдатів" і їхніх типових представників - "банди Бурого" - залишається незмінною і неодноразово доводилася до відома польської сторони. Абсолютно неприйнятні для нас героїзація воєнних злочинців, цинічне виправдання геноциду білоруського народу, грубі порушення зобов'язань польської сторони щодо недопущення героїзації нацизму", - заявили у відомстві.

У МЗС наголосили, що "своїми злочинами в місцях компактного проживання білоруської національної меншини "прокляті солдати" під командуванням Ромуальда Райса поставили себе на один рівень із гітлерівськими карателями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА