14:16 10.03.2021

В Україні мають намір моніторити екологічну ситуацію на тимчасово окупованих територіях за допомогою супутників

1 хв читати
В Україні мають намір моніторити екологічну ситуацію на тимчасово окупованих територіях за допомогою супутників

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій планує впровадити механізм моніторингу екологічної ситуації на тимчасово окупованих територіях за допомогою супутників.

"В Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України під головуванням заступника міністра Вячеслава Шаповалова відбулась нарада щодо створення інструментів моніторингу і аналізу екологічних проблем, які існують на тимчасово окупованих територіях України та прилеглих до них територіях", - ідеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що в межах наради обговорювали актуальні завдання, що стоять перед Мінреінтеграції у сфері моніторингу екологічної ситуації та інженерно-транспортної інфраструктури, оцінки ризиків щодо виникнення небезпечних техногенних подій, зокрема питання створення Комплексної системи дистанційного моніторингу та управління тимчасово окупованими територіями України та прилеглими до них територіями.

"Мінреінтеграції спільно з партнерами планує використовувати супутникові знімки, які є найнадійнішими джерелами інформації про території України, де органи державної влади тимчасово не виконують свої повноваження", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, передбачається: використання супутникових знімків для вирішення екологічних завдань (контроль розвитку звалищ та їх рекультивації, збереження ґрунтів від деградації, покращення якості води); використання знімків для моніторингу змін, які відбуваються в інженерно-транспортній інфраструктурі (актуалізація картографічної основи, моніторинг розвитку/деградації інфраструктури; моделювання наявних систем та проектованих рішень); використання супутникових знімків для моніторингу надзвичайних ситуацій (виявлення ділянок надзвичайних ситуацій, моніторинг розвитку надзвичайних ситуацій, прогнозування та оцінка збитків).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА