14:48 10.03.2021

В акваторію Одеського морпорту зайшли чотири кораблі НАТО - Міноборони України

1 хв читати
В акваторію Одеського морпорту зайшли чотири кораблі НАТО - Міноборони України

У акваторію Одеського морського порту в середу, 10 березня, зайшли чотири кораблі Постійної протимінної групи НАТО SNMCMG2, повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України "АрміяІнформ".

"До складу корабельної групи входять флагман - корабель забезпечення S. MEHMET PASA ВМС Турецької Республіки, а також протимінні кораблі AYVALIK ВМС Турецької Республіки, TAJO Королівських ВМС Іспанії, LUPU DINESCU МС Румунії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі кораблі пришвартувалися біля одного з причалів Одеського морвокзалу.

Під час візиту планується проведення протокольної зустрічі представників групи з командуванням українського флоту, а також спільні з ВМС ЗС України тренування в акваторії Чорного моря.

Водночас відвідування іноземних військових кораблів зацікавленими громадянами з огляду на протиепідемічні заходи не передбачено.

Друга постійна протимінна група НАТО - одна з морських груп швидкого реагування НАТО, що складається з командного судна і не більше ніж 7-8 мінних тральщиків. Мета групи - пошук, виявлення і знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження.

Група безпосередньо підпорядкована Об'єднаному командуванню збройних сил НАТО (Неаполь).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА