15:02 10.03.2021

Кабмін почне щотижня оголошувати конкурси на заміщення вакансій на держслужбі з 17 березня - Немчінов

2 хв читати
Кабмін почне щотижня оголошувати конкурси на заміщення вакансій на держслужбі з 17 березня - Немчінов

Кабінет Міністрів України доручив щотижня оголошувати чотири конкурси на заміщення контрактних вакансій та один на інші вакантні посади державної служби.

"Сьогодні на черговому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято протокольне рішення Кабінету Міністрів України здійснювати оголошення конкурсів щотижня за таким орієнтовним підходом: 4 конкурси (на посади, що зайняті на підставі контрактів) + 1 "звичайний" конкурс (на інші вакантні посади), починаючи з 17 березня 2021 року", - написав Немчінов у Telegram-каналі.

За його словами, загальна кількість укладених контрактів на посади державної служби категорії "А", на які має бути оголошено конкурс, становить 91, з них за 74 суб'єктом призначення є уряд, а щодо 17 - інші суб'єкти призначення.

Водночас, окрім оголошення вищезазначених конкурсів, є потреба в оголошенні конкурсів на посади вищого корпусу, які залишаються вакантними, але не заповнювалися шляхом відбору на час карантину.

"Національним агентством України з питань державної служби підготовлено проект почергового проведення конкурсів з розрахунку на шість місяців (з 17 березня до 25 серпня 2021 року), організації проведення усіх етапів конкурсного відбору та ефективної роботи Комісії з питань вищого корпусу державної служби", - додав міністр.

Немчінов наголосив, що у такий спосіб уряд забезпечить оголошення 115 конкурсів і призначення осіб на відповідні посади за їх результатами.

Як повідомлялося, 23 лютого Верховна Рада підтримала з пропозиціями президента України Володимира Зеленського закон про відновлення проведення конкурсів на посади державної служби, які були припинені через пов'язаний із COVID-19 карантин, і щодо продовження терміну повноважень виконувачів обов’язків міністрів.

Президент заявив, що підтримує відновлення конкурсів на посади державної служби, але просить ВР вилучити із закону 2021 року норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.

Зеленський звернув увагу Верховної Ради, що положення, у яких ідеться про виконання першим заступником міністра або заступниками міністра (у період, коли посада міністра є вакантною) лише окремих повноважень міністра, є неприйнятними, адже порушують конституційні норми щодо призначення за поданням прем'єра членів уряду, йдеться в повідомленні.

Глава держави наголосив, що неухвалення Верховною Радою протягом тривалого часу рішення про призначення міністра неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного центрального органу виконавчої влади з формування та реалізації державної політики в певній сфері.

Тому Зеленський запропонував парламенту вилучити ці норми й розраховує на підтримку з боку народних депутатів.

4 березня президент України Володимир Зеленський підписав оновлений закон, який дав Кабміну змогу відновити проведення конкурсів на посади на держслужбі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА