15:16 10.03.2021

З ініціативи країн-членів Радбезу ООН у п'ятницю у форматі "Арріа" відбудеться засідання щодо Криму

1 хв читати
З ініціативи країн-членів Радбезу ООН у п'ятницю у форматі "Арріа" відбудеться засідання щодо Криму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в п'ятницю, 12 березня, разом із деякими міністрами та заступниками міністрів закордонних справ країн-партнерів візьме участь у неформальному віртуальному засіданні високого рівня за формулою "Арріа" "Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України".

Як повідомляє прес-служба МЗС України, засідання скликають держави-члени Ради безпеки ООН – Велика Британія, Естонія, Ірландія, Норвегія, США і Франція - разом з Україною.

"Понад двадцять країн-членів ООН з різних регіонів світу стали співорганізаторами цього заходу. Із брифінгами виступлять помічниця Генсекретаря ООН з прав людини Ілзе Брандс Керіс, президент Potomac Foundation Філіп Карбер, координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак", - ідеться в повідомленні.

Мета заходу - посилити увагу Ради безпеки ООН і міжнародного співтовариства до грубого порушення Росією міжнародного права та спроб легітимізувати анексію Криму.

Так, учасники засідання обговорять тривалу масштабну мілітаризацію Криму та регіону Чорного й Азовського морів, порушення прав людини, погіршення економічної та екологічної ситуації на Кримському півострові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА