20:00 10.03.2021

ДБР повідомило про підозру екс-голові інженерної служби військової частини у справі про загибель трьох військовослужбовців у зоні ООС

2 хв читати
ДБР повідомило про підозру екс-голові інженерної служби військової частини у справі про загибель трьох військовослужбовців у зоні ООС

Слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування загибелі трьох військовослужбовців у зоні проведення Операції об'єднаних сил 14 лютого 2021 року повідомили про підозру колишньому начальнику інженерної служби військової частини, повідомляє прес-служба ДБР.

"За даними досудового розслідування, 27-річний керівник інженерної служби військової частини достовірно знав про наявність необлікованих вибухонебезпечних предметів на асфальтованій дорозі на території відповідальності військової частини (поблизу населеного пункту Новолуганське Бахмутського району Донецької області). Втім він не вжив належних заходів до позначення місцеперебування боєприпасів добре помітними знаками небезпеки, огородження та охорони небезпечної ділянки, а також її розмінування", - зазначено у повідомленні.

Унаслідок недбалості підозрюваного вранці 14 лютого 2021 року, під час переходу групи військових для несення служби до іншої позиції повз неогороджені та непозначені протитанкові міни, стався вибух. Унаслідок мінно-вибухової травми троє військовослужбовців-десантників загинули на місці.

Начальника інженерної служби військової частини, який після події був звільнений, підозрюють у недбалому ставленні військовою службовою особою до служби, що спричинило тяжкі наслідки, скоєному в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У разі доведення провини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до семи років.

"ДБР докладає всіх зусиль для розкриття обставин смерті військовослужбовців на контрольованій території. Так, слідчі Бюро у найкоротші терміни провели невідкладні огляди місця події із залученням саперів, допитали понад 60 осіб, призначили та вивчили висновки 15 експертиз, серед яких військова, вибухотехнічна, судово-медична, імунологічні, балістичні, судово-біологічні. З урахуванням отриманих доказів вже повідомлено першу підозру, розслідування всіх обставин події триває", - зазначив в. о. директора ДБР Олексій Сухачов.

Як повідомлялося, приблизно о 10-й ранку 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях унаслідок підриву дістали поранення, несумісні з життям, троє військових - капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), старший солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) і старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА